Kitajski kristjan brat Yun v Sloveniji!

Na obisku v Sloveniji je brat Yun. V več krajih bo pričeval o svojem spreobrnjenju, strahotah, ki jih je pod komunizmom preživel na Kitajskem zaradi oznanjevanja vere. Govoril bo o tem, kako mu je Jezus dajal moč, da je zmogel preživeti, ko je bilo s človeškimi močmi nemogoče: najhujše oblike zaničevanja in poniževanja v zaporih, mučenje z udarci po vsem telesu, tudi z električno palico, dokler ni padel v nezavest, izsiljevanje in prilizovanje, nato pa grožnje in posmehovanje ter maščevanje oblasti, ker se jim ni uklonil.

Yun je na vse te in druge oblike nasilja do najhujšega trpinčenja odgovoril s 74-dnevnim postom brez hrane in vode, predvsem pa z neomajno vero v Jezusa Kristusa, nenehnim širjenjem njegove besede, zapisane v Svetem pismu, in prepričanjem, da ga bo Jezus rešil. Nazadnje ga tudi je, ko je neviden odšel iz celice z železnimi vrati in mimo več straž iz enega najbolj varovanih zaporov v Zhengzhou v kitajski provinci Henan. Vrata so se mu kar sama odpirala. Dogodilo se mu je podobno kot apostolu Petru, ko mu je Jezus dal spoznati, da bo rešen iz ječe, poprej pa mu je ozdravil zaradi mučenja in pretepanja polomljene noge.

Zaradi njegove evangeljske gorečnosti – že do prvega Svetega pisma je prišel na čudežen način – mu pravijo »Pavel 21. stoletja«.

Kdor bo želel, bo brat Yun na srečanjih tudi molil zanj, za ozdravitev njegovih notranjih ran, hudih bolezni in velikih življenjskih težav.

Več o bratu Yunu si lahko preberete na tej povezavi.


BRAT YUN, 8.–14. MAJ 2017

TOREK, 9. maja:
11.00–13.00: tiskovna konferenca in srečanje z novinarji v galeriji Družina
20.00: pričevanje v Mariboru v Zavodu Antona Martina Slomška

SREDA, 10. maja:
20.30: Študentski dom sv. Vincencija – srečanje s študenti

ČETRTEK, 11. maja:
19.00: predstavitev knjige Nebeški človek pri svetem Jožefu v Ljubljani. Pogovor vodi g. Dani Siter.

PETEK, 12. maja:
20.00: Komenda, srečanje in pričevanje v Kulturnem domu

SOBOTA, 13. maja:
20.00: cerkev sv. Mihaela, Grosuplje, srečanje z verniki

NEDELJA , 14. maja:
10.00: Moravče, pridiga pri sveti maši
18.00: Novo mesto Šmihel, pričevanje - Zavod Friderik Irenej Baraga

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top