Kristjanofobija: Svetniki nestrpno zavrnili postavitev spomenika materi Tereziji v Postojni!

V javnosti odmeva kontroverzna odločitev postojnskih občinskih svetnikov, ki so v sredo 19. 10. 2016 odločili, da v središču Postojne ne bo kipa matere Tereze. Donacijo kipa so zavrnili, vodstvu občine pa očitali, da se je z darovalcem Besimom Hajdarijem pogovarjalo samovoljno, brez vednosti najvišjega občinskega organa.

V središču Postojne, med občino in Zavodom Znanje, ne bo postavljen kip matere Terezije. Postojnski občinski svetniki so donacijo kipa zavrnili, donatorju Besimu Hajdariju zdaj preostane le to, da 440 kilogramov težek in dva metra in pol visok bronast kip postavi na zasebno zemljišče. Besimu Hajdariju je Postojna že dolga leta drugi dom, zato se je odločil, da ji pokloni skoraj 30.000 evrov vreden kip matere Terezije.

"Med balkanskimi vojnami je bil v Postojni center za begunce. Mati Terezija bi sodila sem, ker je bila oseba, ki si je prizadevala za mir in humanizem," je dejal Hajdari. Prepričana je bila, da moraš biti, če želiš biti dober vernik, ne glede na veroizpoved najprej dober človek. "To ni bila mati ene vere, temveč mati vseh ver."

Postavitev kipa podpirajo tudi na albanskem veleposlaništvu v Ljubljani, kjer so poudarili, da je bila mati Terezija državljanka sveta in da bi bil to njen prvi kip v Sloveniji. Na občini pa navajajo tehnične razloge. Pozabljajo pa na glavnega: da gre za katoliško svetnico in eno največjih osebnosti današnjega časa ter po mnenju kristjanofobov za kip katoličanke, ki ga je (za razliko od komunističnih kipov) prepovedano postaviti v središče mesta.

Vir:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top