• Kvadrokopetrji s smrtonosnim tovorom

Kvadrokopterji s smrtonosnim tovorom v EU

Morda se bo slišalo noro, pa vendar je res:  radikalne zagovornice splava, Women on Waves (Ženske na valovih),  uporabljajo brezpilotna letala, kvadrokopterje oziroma drone za prevoz tabletk za splav prek nacionalnih meja v EU! Dosedanja taktika nizozemskih zagovornic splava je bilo jadranje ob obalah držav-zagovornic življenja in bojazljivo deljenje tabletk za splav, medtem ko so se nahajale v mednarodnih vodah. Po novem delo namesto njih opravljajo droni.

Kaj so droni?

Dron je brezpilotno zračno vozilo (UAV oziroma unmanned aerial vehicle po angleško) ali kvadrokopter ozoroma plovilo na daljinsko upravljanje, ki ga poganjajo propelerji. Kot ogromno sodobnih tehnologij tudi droni izvirajo iz oboroženih vojaških sporov, v katerih so sprva (vietnamska vojna) opravljali delo izvidnikov, pozneje (invazija Iraka, vojna v Afganistanu) pa so jih uporabljali za bombardiranje strateških ciljev, pri čemer so jih pogosto skupili tudi civilisti. 

Dron - poseg v zasebnost!

Drone, ki mu ukazuješ z daljincem, so v zadnjih letih v komercialne namene ali pa samo za zabavo začela uporabljati številna podjetja kot civilisti. Ker je nanje mogoče pripeti kamero ali pa lažji tovor, so manjšo revolucijo začeli povzročati na področjih videomontaže in dostave.

Z dronom lahko upravlja vsak! Zakoni, ki regulirajo uporabo dronov, so v večini držav (tudi pri nas) še vedno nedorečeni ali celo neobstoječi, vse bolj napredne in čedalje cenejše drone pa lahko vsak kupi na spletu ali v eni od vse več specializiranih trgovin. Z namenskim pilotiranjem dronov z vklopljeno kamero nad zasebna zemljišča in celo parkiranjem pred okna spalnic je mogoče kršiti zakon o varstvu osebnih podatkov, ki zadeva nezakonite in neupravičene posege v zasebnost in dostojanstvo posameznika. 

Razdeljevanje tabletk za splav z dronom

Radikalne zagovornice splava, Women on Waves (Ženske na valovih),  uporabljajo brezpilotna letala (drone) za prevoz tabletk za splav prek nacionalnih meja v EU! To ni prva takšna akcija, pripravljajo že naslednje akcije v preostalih evropskih državah,  ki so zagovornice življenja (pro-life), kot sta npr. Irska in Malta.  Z oglaševalskimi kampanjami ciljajo na države, ki so podpornice življenja, s tem da zaobidejo in kršijo njihove zakone in kulturo v zvezi z ureditvijo Za življenje.

Podpišite peticijo!

S to peticijo pozivamo INTERPOL, da ukrepa proti takim akcijam. Generalnega sekretarja INTERPOLA, g. Jürgena Stocka, naprošamo, da posreduje pri oblasteh na Nizozemskem, Irskem in Malti in jih opozori na namene te radikalne organizacije. Podpišite peticijo in preprečite organizaciji Women on Waves, da bi se vmešavala v zadeve suverenih držav.

Dosedanja taktika nizozemskih zagovornic splava je bilo jadranje ob obalah držav-zagovornic življenja in bojazljivo deljenje tabletk za splav, medtem ko so se nahajale v mednarodnih vodah. Zdaj pa uporabljajo drone, ki prenašajo tabletke za splav od ene države do druge. Pred kratkim so na podvozje dveh dronov prilepile tabletke ter jih poslale od Frankfurta na Odri do Slubic na Poljskem. Na Poljskem so čakajoče aktivistke, ki, kljub temu, da niso bile noseče, zaužile tabletke za splav.  Čeprav poljska policija ni ukrepala, pa so se predrzne aktivistke s tem vseeno posmehovale zakonom in arogantno izpodbijale etos poljske zakonodaje in kulture Za Življenje.

Nasprotno pa so aktivistke organizacije Women on Waves policisti v Nemčiji opozorili ter jim zasegli brezpilotna letala. Nemške oblasti se tudi odločajo o tem, ali bi vložile obtožbo zoper aktivistke na podlagi medicinskega zakona Arzneimittelgesetz.

Zakaj smo PROTI?

1) Uporaba drona za prevoz smrtonosnih drog prek meja predstavlje napad na zakonodajo in kulturo suverenih držav.

2) Če bi dron naključno strmoglavil, bi lahko tabletke po pomoti zaužili otroci ali živali. 

3) Ljudje bodo začeli posnemati take akcije in izrabljati drone za mednarodno trgovanje z drogami ter tako povečali možnost škodljivih učinkov teh smrtonosnih drog.

Pobudo je dala organizacija CitizenGO!

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top