Manipulacija medijev in medijska blokada

»Demokracija v Sloveniji je ugrabljena in mediji so ena izmed vej, ki je demokracijo ugrabila. Novinarji in medijske hiše, ki bi morali zasledovati resnico in pokazati argumente proti novemu ZZZDR manipulirajo z ljudmi in jih zavajajo", je povedala Metka Zevnik, sovoditeljica Koalicije Za otroke gre!

V sredo, 6. maja 2015 je v Knjižnici dr. Antona Breznika na Škofijski gimnaziji Ljubljana potekala okrogla miza o Zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Povabljeni so bili zagovorniki in nasprotniki novega ZZZDR. Vabilu sta se odzvala le zagovornika pravic otrok, očetovstva in materinstva, predstavnica Koalicije Za otroke gre Metka Zevnik in psihoanalitik mag. mag. Roman Vodeb. Med drugim sta gosta spregovorila tudi o manipulaciji medijev in medijski blokadi v Sloveniji.

Metka Zevnik, sovoditeljica Koalicije Za otroke gre:

"Novinarka v oddaji Preverjeno je rekla, da zakonska zveza obstaja že več kot 200 let. Ponudila je točno to, kar je rekel poslanec Združene levice pri razpravi v Državnem zboru. Rekel je, da v nesrečno poimenovani tradicionalni družini, ki jo tako povzdigujejo kot večni temelj človeštva v resnici ni prav nič tradicionalnega. V najboljšem primeru je ta stara kakšnih 200 let. Če si že poslanec privošči in javno govori take nesmisle, bi morali novinarji take izjave preveriti. V najstarejši junaško-mitološki pesnitvi okoli 1800 pred našim štetjem, ep o Gilgamešu govori o tem, da ga ni smela obiskati niti žena poročena, niti sin. Govori o družini. Pa tudi  iz Stare Zaveze poznamo primer  Abrahamove družine."

»Če so stališča, ki so nasprotna tistemu, čemur rečemo leve politične stranke, takrat se v medije z argumenti ne pride. Po navadi jih nasprotna stran tudi nima dovolj, kar se vidi tudi iz tega, da se niso udeležili današnjega srečanja. Lahko bi izmenjali argumente, lahko bi si povedali kaj mislimo, pa tega ne storijo, ker so se odločili, da se z nami načrtno ne bodo pogovarjali.«

»Zagovorniki trdijo, da ta zakon nikomur nič ne jemlje, da samo širi pravice. To je slogan, ki naj bi se preko medijev prijel. Dejansko pa ta zakon jemlje veliki skupini ljudi in daje prednost manjši skupini, prednost daje namišljenim pravicam pred dejanskimi. Ne gre za simbolno izenačitev zakona moškega in ženske z istospolnim parom, temveč gre za dejansko spremembo družbe. V učbeniku Amnesty International Ljubezen je ljubezen piše, da je treba zmanjšati moč heteroseksizma, prevlade heteroseksualnosti in sistema dveh spolov. To je največji cilj LGBT aktivistov.«

mag. mag. Roman Vodeb, psihoanalitik in avtor knjige O spolu:

"Klinični psihologi - to je režimsko združenje. Tja, kamor politika piha, tja se stroka obrne. In Slovensko sociološko društvo na FDV (Fakulteta za družbene vede), seveda so novinarji takšni kot so, ker je FDV (Fakulteta za družbene vede) takšna kot je. In tem združenjem poveljujejo feministke. Ljubica Marjanovič Umek in Milica Antić Gaber, to so znane ideologinje feminizma."

»Vsi nacionalni mediji, pa Delo, Večer, Dnevnik, dobesedno izolirajo vse informacije, ki njim ne koristijo. Kako se morajo desničarji počutiti, če ne morejo priti v medije? Jaz sem levičar, ampak delam kar je moralno prav. In prav je, da ima otrok moškega očeta in žensko mamo.«

Primer tipičnega zavajanja je bil prispevek v oddaji Pereverjeno na POP TV. Ogledate si ga lahko tukaj.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top