Social dilemma ali Kako socialna omrežja uničujejo vaše otroke?

Koliko časa v povprečju preživiš na svojem telefonu? Kaj je prva stvar, ki jo narediš, ko vstaneš? Koliko aplikacij imaš na svojem pametnem telefonu? Skoraj vsak ima svoj Facebook profil, čeprav ga redno uporabljajo samo naši starši. Na Instagramu visimo po par ur dnevno in skrolamo v neskončnost. Zakaj?

Oglejte si dokumentarec na naslednji povezavi: The Social Dilemma 

Ti si produkt

Dokumentarec The Social Dilemma govori o temni strani družbenih omrežij. Zasvojenost s spletom je sicer že znana, malo ljudi pa ve, kaj se dogaja z našimi podatki na družbenih omrežjih. Facebook zbira vse naše preference, ve, koliko časa gledamo kak video, koliko časa se zadržimo na določeni sliki. In kaj naredi s temi podatki? Proda jih oglaševalcem.

Film si poglejte na naslednji povezavi:  The Social Dilemma 

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top