Mati Terezija iz Kalkute: Splav je največji uničevalec miru na svetu

Danes vam govorim iz srca – govorim vsaki osebi v vseh narodih sveta, govorim ljudem, ki imajo oblast za sprejemanje velikih odločitev, kakor tudi materam, očetom in otrokom v mestih in vaseh.

Vsakdo od nas je danes tukaj zato, ker nas Bog ljubi. Bog je ustvaril nas in naše starše, ki so nas sprejeli in nam z ljubeznijo podarili življenje. Življenje je najlepši Božji dar. Zato je tako boleče gledati, kaj se danes dogaja na toliko mestih po svetu: vojna, nasilje in splav namerno uničujejo življenje. Bog nas je ustvaril za nekaj večjega – da bi ljubili in bili ljubljeni.

Velikokrat sem povedala in sem o tem prepričana, da je splav največji uničevalec miru na svetu. Če mati lahko umori svojega lastnega otroka, kaj potem ustavi tebe in mene, da bi ubila drug drugega? Edino Bog, ki je življenje ustvaril, ima pravico življenje vzeti. Nihče drug nima te pravice; niti mati, niti oče, niti zdravnik, nobena agencija, nobena konferenca, nobena vlada.

Prepričana sem, da globoko v svojem srcu veste, da je nerojen otrok človeško bitje, ki ga Bog ljubi tako kakor tebe in mene. Kako more kdorkoli, ki to ve, namerno uničiti to življenje? Groza me navdaja, ko pomislim na vse ljudi, ki tako zadušijo svojo vest, da morejo napraviti splav. Ko bomo umrli, bomo iz obličja v obličje stopili pred Boga, Začetnika in Darovalca življenja. Kdo bo dal obračun Bogu za vse milijone in milijone otrok, ki jim ni bila dana možnost živeti in izkusiti, da ljubijo in so ljubljeni?

Bog je ustvaril svet dovolj velik za vse in hoče, da bi bila ta življenja rojena. Samo naša srca niso dovolj velika, da bi jih marali in sprejeli. Ko bi ves denar, ki ga porabijo za odkrivanje načinov ubijanja ljudi, namesto tega uporabili za to, da bi ljudi nahranili in nastanili in vzgajali – kako lep bi bil svet. Prepogosto se bojimo žrtev, ki jim moramo sprejeti nase. Toda kjer je ljubezen, tam je vedno žrtev. Ko ljubimo tako, da zaboli, prejmemo veselje in mir. 

Če je kakšen otrok, ki ga ne marate ali ga ne morete nahraniti ali vzgajati, dajte tega otroka meni. Nobenega otroka ne bom zavrnila. Za dečka ali deklico bom našla dom ljubeče starše. Proti splavu se bojujemo s posinovljenjem. Več tisoč otrok smo zaupali skrbnim družinam. Kako lepo je videti ljubezen in edinost, ki ju otrok prinese družini.

Otrok je najlepši Božji dar družini, narodu. Nikdar ne zavrnimo tega Božjega daru. Za vsakogar od vas molim, da bi vedno imeli vero in bi videli in ljubili Boga v vsaki osebi, vključno nerojeni.

Bog vas blagoslovi
mati Terezija MC

Vir:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top