Metka Zevnik in Aleš Primc: V nedeljo se vidimo v Selcih pri Škofji Loki na Krekovem taboru!

Spoštovane, družine, otroci in stari starši!

Z velikim veseljem vas vabiva na 2. tabor Gibanja za otroke in družine, ki bo to nedeljo, 1. oktobra 2017, od 10.00 naprej v Selcih pri Škofji Loki.  Tabor bo nekaj posebnega, saj ga posvečamo spominu na enega največjih mož slovenske zgodovine, dr. Janezu Evangelistu Kreku! Letos mineva 100 let od njegove smrti.

Program:

- ob 10.00 Sveta Maša v župnijski cerkvi Sv. petra v Selcih, nato odhod na prireditveni prostor Rovn v neposredni bližini cca. 2 km v smeri proti Železnikom
- ob 12.00 kosilo
- od 13.00 - 14.00 nagovori, kulturni, otroški, glasbeni program

Lepo vabljeni, da se tabora udeležite. Z udeležbo se boste osebno poklonili spominu na dr. Janeza Evangelista Kreka ter izvedeli marsikaj zanimivega o njegovem življenju in delu. Program (na drugi strani) bo potekal v sproščenem vzdušju z dvema odličnima gostoma: dramskim igralcem Gregorjem Čušinom in glasbenikom Aleksandrom Mežkom. Na taboru bo spregovorila tudi naša kandidatka za predsednico spoštovana gospa Angelca Likovič.

Napovedano je odlično vreme. Program bo pester in zanimiv tudi za otroke (čarodej Toni in ustvarjalnice za otroke), zato pridite cele družine.

V program tabora je vključeno tudi kosilo, neposredno po Sveti Maši.

Za posladek, drage gospodinje, prosiva za pecivo, vinogradniki in sadjarji pa lepo naprošeni, da prinesete delček bogastva vaših kleti.

Se veseliva srečanja z vami!

Aleš Primc                    Metka Zevnik
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kratka predstavitev dr. Janeza Evangelista Kreka (27. nov. 1865 – 8. okt. 1917)

Dr. Janez Evangelist Krek je bil vsestranski človek, neutruden delavec za pomoč kmetu in delavcu; velik prijatelj mladine; vsestranski organizator družbenega, kulturnega in političnega življenja; duhovnik, univerzitetni profesor, prevajalec Svetega pisma; pesnik in pisatelj, politik… Dr. Janez Evangelist Krek je bil najbolj znan človek svojega časa med Slovenci. Človek čiste misli, široke vizije in jasne besede. Vedno usmerjen v to, da se nekaj premakne. Za njega ni obstajalo danes razširjeno mnenje: »Nič se ne da narediti.« Njegovo vodilo je bilo: »Vedno se da nekaj narediti, da se stvari spremenijo na boljše.« Bil je predsednik zadružne zveze, začetnik in organizator delavskega gibanja, pobudnik in organizator izobraževanj za žene, predsednik Krščanskosocialne zveze, večkratni državni in deželni poslanec … 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top