Miro Cerar je že napovedal referendum o Zakonu o zakonski zvezi in družinskih razmerjih!

Mnogi se v teh dneh sprašujejo, ali je o napovedani redefiniciji Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih možen referendum? Odgovor na to vprašanje najdete v intervjuju z Mirom Cerarjem na spletni strani Siol.net, v katerem je odgovoril, da ga pričakuje. Takole pravi:

Novinar: Predlog Združene levice o izenačitvi pravic istospolnih parov z raznospolnimi bo sprožil veliko polemik. O podobnem vprašanju smo že imeli referendum. Boste vztrajali pri rešitvi, ki je za marsikoga nesprejemljiva? Mogoče bomo morali spet na referendum, če ne bo drugače odločilo ustavno sodišče.

Miro Cerar: Mislim, da je to tudi ciljna vrednostna orientiranost naše stranke, zato je tudi korektno, tako smo govorili tudi v predvolilnem času, da tako podpremo pravice LGBT.

Prav je, da vsakdo zagovarja svoje vrednote, da iščemo skupne poti, kjer se lahko stikamo. Če včasih družba še ni pripravljena sprejeti novosti, jih bo pač zavrnila, morda na referendumu, a v SMC verjamemo, da je zdaj trenutek, da podpremo to usmeritev. Mi bomo za tem stali in gremo naprej.

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top