Molitev za spočeto življenje

Sporočilo za javnost: MOLITEV ZA SPOČETO ŽIVLJENJE

V organizacijski ekipi pobude 40 dni za življenje Slovenija nas žalosti in smo začudeni nad neresničimi navedbami ge. Nataše Pirc Musar, ko je na odprti debati z naslovom Sem tudi jaz Charlie? med drugim izjavila: "...to kar se je zgodilo v tem gibanju, ko so šli ljudje pred ginekološko kliniko in ženske, ki so šle na abortus zaradi kakršnihkoli razlogov že, zmerjali z morilkami in s transparenti,...".

Dejstvo je, da vsak udeleženec pobude (molivec) podpiše t.i. IZJAVO MIRU, s katero se zaveže k izkazovanju blagosti in sočutja do vseh mimoidočih, k miroljubnemu bdenju v molitvi, brez vsakršnega obsojanja, političnega ali drugega opredeljevanja in ob upoštevanju navodil oblasti. Bdenje je tudi ustrezno prijavljeno kot shod. Ob nespoštovanju vsebine izjave miru in navodil vodij izmen pobude, je udeleženec nemudoma izključen iz pobude.

Kar pa se tiče vsebine transparentov, menimo, da so oblikovani informativno in v spoštljivem tonu ter v nobenem primeru ne vsebujejo grobosti ali izražajo sovražnega govora. Pravzaprav je en transparent v celoti namenjen obveščanju o tem, kam se lahko nosečnica v stiski obrne po pomoč, v kolikor bi to pretehtalo njeno odločitev glede abortusa.

Želimo še posebej poudariti, da naša prisotnost pred porodnišnico ni "protest proti splavu", temveč molitev za prenehanje splava; prosimo torej Boga, da bi se obudilo spoštovanje človeškega življenja od spočetja, da bi se razrešile stiske žensk, ipd.

Zakaj molimo ravno pred porodnišnico in ne doma?
Prepričani smo, da z molitvijo po naši ljubezni prihaja Bog na kraj žalosti in bolečine, s svojo prisotnostjo želimo biti opora in znamenje upanja ženskam, ki so v stiski zaradi nosečnosti; usmerimo jih na organizacije, ki ponujajo pomoč. Želimo biti tudi opora vsem, ki so na poti ozdravljenja in spreobrnjenja, hkrati pa naši lokalni skupnosti posredujemo sporočilo o stvarnosti abortusa.

Pobuda je v svetovnem okviru uspešna prav zaradi dejstva, da temelji na ljubezni, ki jo Bog po udeležencih posreduje v posamezne lokalne skupnosti. Tekom te kampanje, je bila od leta 2007, odkar se spremljajo podatki, presežena številka 10.000 otrok, katerih mamice so se v zadnjem trenutku odločile za življenje (trenutno 10.037). Kakšne sadove je naša molitev obrodila v ljubljanski ginekološki kliniki še ne vemo, vendar... zaupamo Bogu, da izpolnjuje načrt sreče za naš kraj.

Domnevamo, da ga. Nataša Pirc Musar ni dobro seznanjena z naravo pobude, zato jo v tem tednu, ko še traja "40 dni za življenje" vabimo, da se nam pridruži in se o napisanem prepriča.

Ekipa 40 dni za življenje

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top