• Tomaž Merše

  • Vodji Koalicije Za otroke gre!

Koalicija Za otroke gre! izbrala svoji vodji

Tomaž Merše, izvedenec za družinske politike v Sloveniji, je že v začetku februarja pisal pismo Družinske pobude predsedniku vlade dr. Miru Cerarju v katerem je med drugim zapisal: "Istospolni pari imajo v smislu medsebojnih razmerij in socialnih pravic enake pravice in dolžnosti kot pari moškega in ženske. To pa ne pomeni, da je treba spremeniti dosedanje pojmovanje temejnih pojmov družbe in še posebej tega ne smemo narediti na račun pravic in dobrobiti otrok." Merše se je udeležil tudi poseta Komisije za pravičnost in mir pri SŠK, ki je bila 19. februarja v dvorani Antonovega doma na Viču. Prišel je, da zbrane spodbudi k organiziranemu protestu za dobrobit otrok. »V imenu otrok se ne bomo ustrašili, ampak se bomo organizirano borili«, je dejal Merše in predstavil moškega in žensko, ki se bosta borila na čelu novoustanovljene koalicije Za otroke gre! Vodila jo bosta Metka Zevnik iz Združenja starih staršev Slovenije in Aleš Primc iz Civilne iniciative za družino in pravice otrok.

Metka Zevnik je opozorila, da je slovenska zakonodaja izrinila stare starše iz njihovega poslanstva v družini, saj posvojitev vnukov po novem zakonu ne bi bila možna. »Stari starši se bomo borili za krepitev in ne za pretrganje vezi med generacijami. Zato svojih vnukov in vnukinj ne bomo dali.«

Aleš Primc pa je izpostavil starševsko odgovornost do otrok. »Mame in očetje imamo prvo in največjo odgovornost do otrok. Če živimo skupaj ali ne. Te odgovornosti nam ne more nihče vzeti in se je tudi sami ne moremo odreči. Mame in očetje smo ne samo po naravi, temveč  tudi po zakonu in ustavi prvi in najbolj odgovorni za vzgojo in razvoj otrok. Če te odgovornosti ne opravljamo, nam lahko otroke tudi odvzamejo. Zdaj pa se želi prikazovati mamo in očeta kot tista, ki sploh nista dobra za vzgojo otrok. Dragi naši zakonodajalci, lepo vas prosimo, bodite skladni sami s seboj in omogočite mami in očetu, da opravljata svojo nalogo. Če tega ne boste storili in boste želeli staršem odreči našo temeljno naravno pravico in dolžnost za vzgojo otrok, se bomo temu prisiljeni upreti.«

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top