25 tisoč Ircev na shodu Za življenje!

Na Shodu za življenje (Rally for Life) na Parnell Square v Dublinu se je zbralo med 25 in 30 tisoč Ircev. Sporočilo: "Vsako življenje je pomembno!" Shod so organizirale skupine Mlada obramba (Youth Defence), Inštitut za življenje (Life Institute) in Dragoceno življenje (Precious Life). Množici Za življenje! (Pro Life) so se pridružile tudi osebe s posebnimi potrebami in njihove družine.

Še pred shodom so organizatorji pozivali svoje prijatelje, naj ne finančno ne kakorkoli drugače ne podpirajo več organizacije Amnesty International, ki "podpira smrtno kazen za nerojene otroke". Predstavnica Life Institute Niamh Uí Bhriain je na televiziji povedala, da so pro-life aktivisti razburjeni, ker nekater humanitarne organizacije podpirajo legalizacijo splava in z njim celo pogojujejo humanitarno pomoč. Dodala je še, da so mnogi pro-life aktivisti, ki so prej podpirali take nevladne organizacije, zdaj iz njih izstopili in jih bojkotirajo.

Shod za življenje je potekal tudi kot opozorilo pred prihodnjimi volitvami leta 2016. Pro-life volilci pričakujejo, da bodo državni politiki držali svojo obljubo in ne bodo legalizirali možnosti splava v prvih šestih mesecih nosečnosti zgolj na zahtevo ženske (matere). Pro-life gibanje (na Irskem) je bolj organizirano kot kadarkoli prej in budno spremlja politično prizorišče. Obljubljajo, da bodo budno spremljali kateri politični kandidati podpirajo možnost splava in kateri so proti.

Izvorni članek si lahko preberete na spletni strani UTV.

Vabimo vas tudi, da podpištete peticijo v kateri pro-life aktivisti vzklikajo STOP Amnesty International, ki poskuša na Irskem, v El Salvadorju, Argentini, Čilah, Mehiki in Paragvaju doseči možnost za legalizacijo splava. Če ste proti smrtni kazni za nerojene otroke, podpišite peticijo zdaj

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top