Napad Mladine na 24kul.si!

Vprašanje časa je bilo, kdaj bo kateri od centrov moči aktivistov teorije spola spet izgubil živce in se spravil na Zavod kul.si, oz njegovo spletno stran www.24kul.si, ki brez dlake na jeziku odpira nekatere za našo družbo tabu oz. skorajda prepovedane teme: kristjanofobija, evtanazija, splav, esktremistična teorija spola in njen radikalni aktivizem proti materinstvu in očetovstvu ter temeljnim pravicam otrok, vdor te ideologije v šole, ozaveščanje staršev o spornih praksah, nagovarjanje otrok k spreminjanju spola in eksperimentiranju s spolno usmerjenostjo v šolah itn. 

Kot že mnogokrat doslej je prva napadla Mladina. 10.2. je Mladinin novinar Denis Vičič na el. naslov 24kul.si naslovil elektronsko sporočilo, v katerem kot izmišljenega razglasi članek z naslovom Razkritje: Pobuda Lunaček razkriva resnične interese aktivistov teorije spola. Vprašanja mladininega novinarja, ki jih v celoti objavljamo v nadaljevanju, izražajo bolj aktivistično kot novinarsko držo, saj ga očitno zelo moti, da 24kul.si sistematično razkriva interese aktivistov teorije spola. To sicer ni težko, saj so vsa dejstva zapisana v t.i. Poročilu Lunaček, ki ga, kot je razvidno iz pripetega dokumenta, sestavljajo: predlog resolucije, obrazložitev ter mnenje Odbora za pravice žensk in enakost spolov (ter še izid glasovanja na odboru). Članek se sklicuje na to uradno gradivo Poročila Lunaček, ki so ga dobili evropske poslanke in poslanci na svoje klopi in so si ga lahko vsi obiskovalci 24kul.si tudi sami ogledali. To lahko seveda še vedno storijo. Očitno pa Mladino moti, da v Sloveniji obstaja 24kul.si, kjer si ljudje lahko to preberejo.

Za vtis, kako medijsko gonjo začnejo Mladinini aktivisti, posredujemo korespondenco med Alešem Primcem in novinarjem Mladine.

Denis Vičič, novinar Mladine je na 24kul.si 10. 2. 2014 poslal naslednji dopis:

"Spoštovani,

na vaših spletnih straneh sem prebral članek o poročilu Lunacek
(http://24kul.si/razkriti-aktivisti-pobuda-lunacek-razkriva-resnicne-interese-aktivistov-teorije-spola).

Zanima me, kdo je avtor besedila?
Zanima me, od kod vse te informaicje, objavljene v besedilu?
Ali je avtor pred pisanjem članka poročilo Lunacek sploh prebral?
Je dejstva, ki jih je o poročilu navedel v članku, našel v poročilu Lunacek
in v katerem delu?
Kaj imate od tega, da navajate izmišljena dejstva?

Odgovor bi potreboval najkasneje jutri.

Hvala že vnaprej.

Lep pozdrav,

Denis Vičič, Mladina

Odgovor Aleša Primca z dne 11.2.2014:

"Dragi Denis Vičič,

hvala lepa za vaše vprašanje, ki odraža precejšnjo nestrpnost in bolj aktivističen kot novinarski pristop k temi, ki jo nameravate obravnavati. Čudi nas vaš reakcijski čas, saj je bil članek objavljen že 29.1.2014! Prav tako nas čudi vaše zelo površno branje članka, saj prav vse, kar sprašujete, razen avtorja članka, ki vam ga ne bomo razkrili, lahko najdete v samem članku. Sprašujem se ali ste članek in povezave v članku sploh prebrali?

Avtorja članka vam ne bomo razkrili, ker je to naš dogovor z avtorji. Glede na to, da je vsak, ki se v Sloveniji javno izpostavi proti ekstremistični teoriji spola, žrtev najbolj grobih in nesramnih napadov, ne želimo izpostavljati naših sodelavcev. Za članek v celoti prevzemam odgovornost jaz. Članek korektno odraža vsebino gradiva, ki je bilo poslankam in poslancem evropskega parlamenta posredovano kot t.i. Poročilo Lunaček in vključuje osnovni predlog resolucije, obrazložitve ter mnenje odbora in si ga lahko ogledate na povezavi v tekstu.

Ali vam je pripravo članka naročil vaš urednik Gregor Repovž? Ali vam je nestrpen in žaljiv odnos do 24kul.si, ki izhaja iz vašega vprašanja, naročil Gregor Repovž? Odgovora na vprašanji prosim vsaj do jutri. Prosim sporočite Gregorju Repovžu, da se na 24kul.si veselimo polemike z Mladino, če se boste zanjo odločili.

Ob pripravi članka vam želim veliko osebnih užitkov in zadovoljstva.

Lep pozdrav,

Aleš Primc"

Na ta dopis je Mladinin novinar dne 11.2.2014 odgovoril z naslednjim sporočilom:

"Spoštovani,

napadalni ste vi, ne jaz. "Dejstva" v članku so izmišljena, zato sem si dovolil postaviti "aktivistično" vprašanje, kot pravite. Se opravičujem, če sem vas s tem prizadel.

Še vedno mi lahko odogovrite na neodgovorjena vprašanja.

Hvala in lep pozdrav,

Denis Vičič"

S tem dopisom je bila korespondenca začasno končana. Mladina ni še nič pisala o tem članku na 24kul.si. Ali so želeli z grobimi pritiski utišati 24kul.si ali so imeli resen namen pisati o tej temi? Če so si premislili, zakaj so si premislili? Na ta vprašanja odgovora ne vemo. Je pa prav, da bralke in bralci izveste, kakšne so metode slovenskega medijskega zakulisja.

SLEDI: V naslednjih dneh bomo začeli objavljati obsežno strokovno analizo Resolucije Lunaček. Vabljeni k branju!

-Evropa na nogah: Samo v Parizu in Lyonu preko 500.000 ljudi za spoštovanje materinstva in očetovstva

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top