Manipulacija: Nekateri pravijo, da raziskave kažejo, da je za otroke vseeno ali živijo v istospolnih razmerjih ali s svojimi mamami in očeti?

Preberite si razloge za, zakaj je potrebno v nedeljo 20. 12. 2015 oditi na referendum in glasovati proti posvojitvi otrok v razmerja dveh moških, dveh žensk, dveh transseksualcev in dveh queerseksualcev.

II. Nekateri pravijo, da raziskave kažejo, da je za otroke vseeno ali živijo v istospolnih razmerjih ali s svojimi mamami in očeti?
  • Raziskave, na katere se sklicujejo, niso dovolj natančne, niso trajale dovolj dolgo in niso bile narejene na reprezentativnih vzorcih, da bi lahko pokazale, kakšen je dolgoročen vpliv življenja otroka v homoseksualnem razmerju. Za veliko večino raziskav, ki so jih navajali homoseksualni aktivisti, se je izkazalo, da so bile poneverjene. Raziskave, ki ustrezajo prej omenjenim pogojem, praviloma dajejo povsem drugačne rezultate.
  • Ogromno raziskav, ki jih izvajajo domnevni znanstveniki, v resnici pa LGBTQ aktivisti, je potvorjenih.
  • Večina raziskav na tem področju ne vključuje reprezentativnega vzorca homoseksualnih razmerij. Ljudje namreč v raziskavi sodelujejo prostovoljno. Prostovoljci so običajno premožnejši, bolje izobraženi in večinoma z mlajšimi otroki, manjkajo pa izpovedi odraslih, ki so odraščali z odraslimi, ki so živeli v homoseksualnih razmerjih. Izpovedi takih otrok in raziskave med njimi pokažejo povsem drugačno sliko.
  •  Vsak član homoseksualnega razmerja je lahko dober oče ali mati. Toda dve dobri materi ne nadomestita očeta.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top