Odbor DZ naredil predzadnji korak k uzakonitvi posvojitev za homoseksualne pare

Največji mediji so včerajšnjo sejo ignorirali. Včeraj je Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide po nekajurni razpravi na predlog Združene levice sprejel spremembe Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Z njim se bodo uzakonile posvojitve otrok v homoseksualne pare ter vse daljnosežne posledice popolne izenačitve življenske skupnosti ženske in moškega s skupnostjo oseb istega spola.

Razprave zagovornikov homoseksualnih posvojitev so bile na žalost ponovno grobe in nestrpne do zagovornikov temeljnih pravic otrok in staršev.

Največji mediji so sejo odbora ignorirali, kar verjetno kaže na to, da se zanašajo na ustavne spremembe sprejete leta 2013 in delajo vse, da na morebitni najpomembnejši referendum v slovenski zgodovini ne bi prišlo 20% vseh volilk in volilcev oz. 350.000 ljudi.

Civilna iniciativa za družino in pravice otrok

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top