Odpovejte Dnevnik: Tanja Lesničar – Pučko je katoličane zmerjala s »katoliško smetano, ki v svojem srečnem življenju seksa dvakrat, za dva otroka!«

Časopis Dnevnik je ponovno dokazal svojo patološko kristjanofobijo. Po Ranki Ivelji je po katoličanih udarila njena novinarska kolegica Tanja Lesničar – Pučko. V prispevku z naslovom »Ideologija preoblečena v vest« (objavljen 25. 11. 2014) je v čustvenem afektu zmerjala in demonizirala katoličane iz enega samega razloga – ker uveljavljajo ustavno in človekovo pravico do ugovora vesti v primeru splava. V svojem komentarju se je Lensičar Pučko dobesedno razburila zaradi poročil, da na Hrvaškem zdravniki uveljavljajo ugovor vesti in da bolnice več ne opravljajo splava kot »prehoda iz nature v kulturo«. Ubijanje nemočnih otrok in spreminjanje žensk v postabortivne žrtve, je razglasila za »pravico v naprednem svetu«, zdravnike ki uveljavljajo ugovor vesti pa za hipokrite in hinavce. Ob tem pa kontroverzno zahtevala celo prepoved ugovora vesti za zdravnike.

»Katoliško smetana, v svojem srečnem življenju seksa dvakrat, za dva otroka!«

Tanja Lesničar – Pučko je svojo bolezensko kristjanofobno sovraštvo do katoličanov na več mestih izrazila z nestrpnimi besedami kot npr. da Cerkev izvaja ideološki pritisk, katoličani so »Katoliška smetana, ki v svojem srečnem življenju seksa dvakrat, za dva otroka!«, religije pa obtožila »strahotne hipokrizije«. S svojim pisanjem je nadaljevala svoje pisanje iz februarja 2014, ko je katoličane zmerjala s pohlevnimi ovčkami in jih razglasila za motene verske fanatike, ki verjamejo, da je žensko telo po božjem nalogu reprodukcijski stroj.« S svojim pisanjem je neposredno spodbujala nestrpnost do kristjanov, jih žalila in demonizirala, kar je v neposrednem nasprotju s Slovensko ustavo in Kazenskim zakonikom R. Slovenije.

Zaradi Ranke Ivelje in Tanja Lesničar – Pučko je že 20.000 naročnikov odpovedalo naročnino na Dnevnik!

Institucionalna kristjanofobija v časopisni hiši Dnevnik se že leta odraža v masovni odpovedi naročnine na ta časopis. Vedno več je državljanov, ki zaradi sovraštva do katoličanov, kristjanov in verujočih na sploh, odpovedujejo svoj finančni prispevek za vzdrževanje te po mnenu nekatere prave »mašine sovraštva do verujočih«. Tako je v zadnje pol leta časopis Dnevnik odpovedalo skoraj 1000 naročnikov, naklada pa je v desetih letih padla iz 46.000 na 24.452 prodanih izvodov s trendom, da se naklada na našo srečo še zmanjšuje.

Vedno lahko odpoveste naročnino na žaljivi časopis Dnevnik!

Prav Iveljino in Lesničar Puškovo kristjanofobno pisanje je eden od glavnih razlogov za izjemen upad branosti in še večji upad prihodkov te časopisne hiše, ki se nezadržno približuje svojemu bankrotu. To kaže, da je vsak euro za nakup Dnevnika, denar za financiranje neposrednih napadov na slovenske kristjane. Zato naj vsi demokratični ljudje in še posebej kristjani dobro premislijo, ali bodo še kdaj kupil časopis Dnevnik in Nedeljski Dnevnik ter s tem financirali ozračje nestrpnost, žalitve in demoniziranje svojih domačih in svoje verske skupnosti.

Več:
Pregled naklade slovenskih medijev

 

Avtor

Mateja Lorbar

Družbena aktivistka in analitik slovenske družbe. S svojim možem in s tremi otroki živi v manjšem slovenskem kraju.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top