Druga obletnica: Tanja Lesničar – Pučko izvedla še en napad časopisa Dnevnik na katoličane!

Časopis Dnevnik je 4. februarja 2014 ponovno kot ničkolikorat dosedaj prekoračil mejo spoštovanja ustavno zagotovljenih človekovih pravic v R. Sloveniji. Takrat jih je motil rezultat ankete, ki je pokazala, da slovenski verniki zelo spoštujejo družino in družinsko življenje.

Novinarka Tanja Lesničar Pučko v članku »Aktivni verniki in pohlevne ovčice« ne more skriti nezadovoljstva nad anketo, ker rezultati. ki sploh niso podrobno javno znani, očitno niso po njeni volji. Zato ponovno na znan Dnevnikov način javno podpihuje nestrpnost do Katoliške Cerkve z navajanjem predsodkov, stereotipov in neresnic o delovanju katoliške skupnosti v Sloveniji.

Novinarko motijo »verski fanatiki« in izključitev t.i. laiških in gejevskih lobijev

Novinarka Dnevnika je v svojem komentarju vnaprej pavšalno obtožila Katoliško Cerkev, da »proizvaja meglo« in da o družini »noče demokratično vprašati vernike«. Ob tem je prepričana, da 99,9% vernikov uporablja kontracepcijo ter zaključi s sovražnim predsodkom, da »moteni verski fanatiki verjamejo, da je žensko telo po božjem nalogu reprodukcijski stroj.«

Da je nevednost omenjene novinarke porazna kaže tudi to, da kljub temu, da piše o tej temi, ne pozna niti osnovnih informacij o omenjenem vprašalniku, ki ga je papež Frančišek poslal lokalnim Cerkvam z namenom, da pridobijo odgovore na ravni župnij in dekanij ter, da vprašalnik ni bil nikoli namenjen ateistom, liberalcem, protikatoličanom in raznimi t.i. neodvisnim laiškim in gejevskim lobijem. Je pa seveda res, da so si mnogi prizadevali ta vprašalnik tako predstaviti in verjetno tudi vplivati na rezultate, podobno kot v kakšni drugi državi. v nekaterih jim je to celo do neke mere uspelo, npr. v Nemčiji.

Ob tem gre Tanja Lesničar Pučko celo tako daleč, da obtoži Cerkev »prirejanja rezultatov«. Razlog je seveda v tem, da Cerkev uredništvu Dnevnika ni dala ekskluzivne pravice, da v imenu vseh katoličanov, pripravi »svoje objektivne odgovore« s katerimi bi seznanila papeža Frančiška, prav tako, pa je rezultate poslala papežu, ki jih je naročil, ni pa ob tem naročil, da jih je treba dati tudi uredništvu Dnevnika.

Tanja Lesničar Pučko se je prepoznala v skupini nestrpnih novinarjev

Novinarka Dnevnika kritizira tudi stališče vernikov, da so za upad vernosti odgovorni tudi nestrpni mediji in novinarji. Obtožila jih je, da želijo živeti v nekakšnem totalitarnem in ozkem okolju, ki naj bi sodil v srednji vek. Nasprotno pa naj bi se časopis Dnevnik in omenjena novinarka, s svojo kristjanofobijo in borbenim ateizmom, žrtvovali in katoličane z »najboljšimi nameni razsvetljevali in ateizirali«. Na koncu svojega razmišljanja je kristjanofobična novinarka »nemočno« zavzdihnila z besedami, »kako žalostno nazadnjaško je katoliško vzdušje pri nas.« S tem neposredno obtoži katoličane za nazadnjake in jih javno diskvalificira.

Lesničar Pučkova sanja o razdoru v slovenski Cerkvi

V zaključku svojega komentarja je novinarka pokazala svoj pravi obraz in svoje najgloblje želje. Za svoj ideal je pokazala avstrijsko laično združenje Mi smo Cerkev, ki slovi po nestrpnem odnosu do Cerkvi zvestih duhovnikov in škofov, zagovarja splav, homoseksualne poroke, evtanazijo in žensko duhovništvo ter si prizadeva za odpravo celibata. Gre za skupino disidentov, o kateri sanjajo že desetletja slovenske totalitarne in komunistične skupine, katerih cilj je narediti razkol v slovenski katoliški skupnosti, širiti predsodke, spodbujati nestrpnost do duhovnikov, škofov in vernih laikov ter katoličanom še enkrat odvzeti njihovo premoženje.

Ali je Ranka Ivelja dobila konkurenco v lastni hiši?

Lesničar Pučko je novinarka Dnevnika, v kateri deluje tudi Ranka Ivelja, do kristjanov ena najbolj nestrpnih novinark Dnevnika, ki je "zaslovela" po tem, da je v slovenski jezik uvedla besedo »katoliban« - žaljivko in psovko za katoličane, Ob tem ni mogoče pozabiti, da je Ivelja, kot predsednica Novinarskega častnega razsodišča, leta 2009 na montiranem procesu in z namenom zastraševanja drugih novinarjev, obsodila Barbaro Kastelec, novinarko Družine, ker ji njeno pisanje o Družinskem zakoniku ni bilo všeč. Ranka Ivelja je šla kot predsednica novinarskega razsodišča celo tako daleč, da je Barbaro Kastelec obsodila in javno stigmatizirala samo nekaj dni pred porodom.

Zakaj ljudje odpovedujejo naročnino na Dnevnik in Nedeljski dnevnik?

Omenjena časopisa sta ena izmed najbolj protikatoliških in protikrščanskih medijev. V Dnevniku na poseben način izstopa še nekaj izrazito kristjanofobičnih novinarjev: Ranka Ivelja, Blaž Petkovič, Aleksander Lucu in Tanja Lesničar Pučko. Posredno medijsko obračunavanje in širjenje neresnic ter manipulacije, ko gre za poročanje o katoliški verski skupnosti, so sestavni del njihovega posrednega nestrpnega delovanja. Zato ni nenavadno, da vedno več ljudi odpoveduje naročnino in s tem odreka finančno podporo nestrpni politiki omenjene medijske hiše. Menda se je v zadnjem času naklada prodanih izvodov časopisa Dnevnik zmanjšala že za več kot četrtino. Z odgovorno odpovedjo naročnine lahko državljanke in državljani ta trend še spodbudijo. Vsak evro, ki ga daste Dnevniku je financiranje nove klofute za kristjane in financiranje enega največjih tajkunov v državi,  t.j. največjega lastnika Dnevnika Bojana Petana.

Vesna Vilčnik

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top