• Čim prej oddajte svoj podpis v podporo pravicam otrok, midva sva ga že.

ODZIV NA NAPOVEDANO PREPOVED REFERENDUMA na predlog Združene levice, Zavezništva Alenke Bratušek in vladnih strank

Izjava za javnost: ODZIV NA NAPOVEDANO PREPOVED REFERENDUMA na predlog Združene levice , Zavezništva Alenke Bratušek in vladnih strank

V Koaliciji za otroke gre ugotavljamo, da je predlog Združene levice, podprt s strani Zavezništva  Alenke Bratušek ter vladnih strank, protiustaven in nezakonit. Zato pričakujemo, da ga večina v državnem zboru ne bo podprla. Vabimo vse državljanke in državljane, da svoj podpis v  podporo pravicam otrok, staršev in starih staršev, oddajo čim prej in na ta način prehitijo glasovanje večine v državnem zboru. Večina v državnem zboru si je namreč prilastila in si očitno želi še naprej prilaščati pravico, da odloča o manjšini, ki sploh nima volilne pravice, to so naši otroci. Namen pobude za razpis referenduma  je zavarovanje temeljnih pravic otrok, staršev in starih staršev, ki jih sprejeta novela krši. Otrok namreč ni pravica dveh moških ali dveh žensk, temveč je sam nosilec dostojanstva in človekovih pravic.

Metka Zevnik in Aleš Primc, sovoditelja Koalicije »Za otroke gre!«

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top