Osameljenost je nova svetovna epidemija

ZDA je osamljenost označila za naslednjo pandemijo, proti kateri se moramo boriti. Kot piše Luca Volonte:

"Kriza osamljenosti, ki je prizadela Ameriko, bi lahko bila enako smrtonosna kot kajenje. Poleg kajenja, sladkorne bolezni tipa 2, debelosti, opioidov in alkoholizma je ameriški generalni kirurg Vivek Murthy opredelil še eno epidemijo bolezni, povezanih z življenjskim slogom, ki je 'nujna skrb za javno zdravje': osamljenost." V novem poročilu generalni kirurg navaja:

 "Osamljenost ni le slab občutek. Kadar so ljudje socialno odtujeni, se poveča tveganje za anksioznost in depresijo. Poveča se tudi tveganje za srčne bolezni (29 %), demenco (50 %) in možgansko kap (32 %). Povečano tveganje za prezgodnjo smrt, povezano z družbeno odtujenostjo, je primerljivo s tveganjem vsakodnevnega kajenja in je lahko celo večje od tveganja, povezanega z debelostjo."

Kaj pa je glavni razlog, da je toliko ljudi tako osamljenih? "Razkrijemo resničnost: vzroki, ki so pripeljali do sedanjega katastrofalnega stanja v ZDA, Veliki Britaniji in vseh državah na Zahodu, so nastali že pred COVID 19 in so posledica kulture politične korektnosti ter potrošniške tiranije in tiranije družbenih medijev, ki želijo, da bi bili prenasičeni najstniki in odrasli osamljeni potrošniki, nestabilni transseksualci, poliamorni prešuštniki. Posledično spodbuja etatizem in fluidne oblike družine ter sisteme samomora in evtanazije, ki pripomorejo h 'končanju človeških življenj', ki niso več produktivna ali ne prispevajo k potrošnji."

Kakšna je torej rešitev? "Če ne bomo ponovno začeli s temi analizami temeljnih vzrokov in korak za korakom gospodarsko, davčno in kulturno dajali prednosti stabilnim družinskim parom (okolju, kjer se človek nauči krepostne in civilizirane mešanice odgovornosti, svobode, dolžnosti, brezplačnosti, potrpežljivosti in solidarnosti), ne bo državnega zdravila, ki bi rešilo večino umirajočih samotarjev, ki kot amebe živijo v zahodnih mestih."

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top