Papež Frančišek: Molimo za nerojene otroke, ki jim grozi uboj!

Papež Frančišek je v nedeljo 5.2.2017 v nagovoru pozval vse kristjane, da poglobijo spoštovanje do nerojenih otrok.

»Promovirajmo kulturo življenje in odgovorimo na logiko razpoložljivosti in upadanja števila prebivalstva«, je dejal papež Frančišek. »Združimo se v molitvi za otroke, ki so v življenjski nevarnosti zaradi splava kot tudi za ljudi, ki se bližajo koncu življenja. Vsako življenje je sveto. Naj ne bo noben osamljen in naj ljubezen določa smisel življenja!«

Papež Frančišek je glasen kritik splava in ga imenuje z besedami »odvratni zločin« in ga primerja mafijskim umorom. V nedeljo je papež Frančišek pozdravil tudi vse »pro-life« aktiviste z željo, da bi gradili družbo sprejemanja in dostojanstva za vsakega človeka.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top