Papež Frančišek podprl referendum za pravice otrok in staršev na Slovaškem

Papež Frančišek je že dvakrat javno podprl referendum na Slovaškem. Prvič 22. januarja letos v Domu Sv. Marte. Takrat se je Slovakom zahvalil za »pozornost, ki jo namenjajo obrambi družinskih vrednot« in jih prosil, naj bodo pogumni.

Svojo podporo referendumu je ponovil v sredo, 4. februarja, ko je slovaške romarje pozdravil z besedami: »Pošiljam pozdrave slovaškim romarjem in preko njih želim izraziti svojo podporo Cerkvi na Slovaškem. Spodbujam vse, da nadaljujejo boj v obrambo družine, ki je osnovna celica družbe, ki posreduje življenje.«

Homoseksualni aktivisti po svetu zaradi te podpore papeža zmerjajo s homofobom. 

Na referendumu bodo Slovaki odločali o tem a) da je zakonska zveza opredeljena kot zveza enega moškega in ene ženske; b) da istospolni pari ne morejo posvojiti otroka; c) da imajo starši pravico, da lahko umaknejo svoje otroke iz spolne vzgoje v šolah in od pouka, ki promovira evtanazijo.

O podobnih vprašanjih, se bo v naslednjih tednih odločalo tudi v Sloveniji. Podporo prijateljem na Slovaškem lahko zato razumemo tudi kot podporo papeža Frančiška našim prizadevanjem.

Aleš Primc
vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top