Združena levica in Cerar bliskovito uzakonjata posvojitve otrok v razmerja dveh moških, žensk, transseksualcev in queerseksualcev

10. februarja seja odbora v Državnem zboru, med 2. in 6. marcem 2015 po skrajšanem postopku uzakonjene posvojitve otrok v homoseksualne skupnosti!? Združba proti temeljnim otrokovim pravicam ter materinstvu in očetovstvu ima v Državnem zboru morda celo dvotretjinsko večino, saj se ji je očitno žal pridružil tudi Miro Cerar s svojo stranko.

Predlog Združene levice odpravlja zakonsko zvezo kot »življenjsko skupnost moža in žene«, katere »pomen je v zasnovanju družine«. Zakonska skupnost bi bila po njihovem zgolj »življenjska skupnost dveh oseb«.

Zakon bi iz temeljne družinske zakonodaje odstranil omembo moškega in ženskega spola (2. člen), omembo, da obstajata dva spola (3. člen), ter prepovedal še poroke med dvema bratoma in dvema sestrama (4. člen). Po njegovi uveljavitvi, bi vse pravne posledice, ki sedaj veljajo za skupnost ženske in moškega, veljale za skupnost dveh žensk ali dveh moških, vključno s posvojitvijo otrok. Nato bodo potrebne spremembe šolskih učbenikov in izobraževalnega sistema, kjer bi bilo potrebno »novi realnosti«, ki bi jo uvedel zakon, prilagoditi vsebine tako, da bi se otroke poučevalo o možnosti izbire med »različno spolno« in »istospolno« družino. Zakon namreč nalaga, da "država s sistemom vzgoje in izobraževanja, zdravstva in socialnega varstva omogoča ljudem, da se vsestransko pripravijo na skladno družinsko življenje ter jim pomaga v njihovih medsebojnih razmerjih in pri izvrševanju roditeljske pravice."

Gre torej za na glavo postavljen temelj civilizacije, ki ga predstavlja naravno dejstvo, da obstajata ženska in moški, ki imata edina naravno danost, da posredujeta naprej novo človeško življenje. Gre za eksperiment z daljnosežnimi posledicami, ki v državah, kjer imajo to uzakonjeno, že kaže hude negativne posledice. Zakon je v strokovnem pogledu izjemno slabo pripravljen.

Kaj lahko naredimo?

- ne ubupujmo!

- Verujoči, povabljeni k molitvi za spoštovanje temeljnih pravic otrok in družin v Sloveniji.
- Tisti, ki se ne prištevate k nobeni veroizpovedi, vabljeni k pozitivnemu razmišljanju o temeljnih pravicah in potrebah otrok ter pomenu mame in očeta za otroka.
- Vsi povabljeni k razmisleku, kaj moramo narediti za spodbujanje pozitivne podobe materinstva in očetovstva v naši družbi ter za srečo otrok. Ideje sporočite na 24kul.si@gmail.com.
- Spodbujajte pogovor o teh temah s svojimi najbližjimi, posebno z mladimi, sorodniki, prijatelji, znanci in sodelavci.
- Redno obiskujte spletno stran 24kul.si – najpomembnejši portal za temeljne pravice otrok ter spoštovanje materinstva in očetovstva v Sloveniji.
- Pišite poslankam in poslancem, naj spoštujejo temeljne potrebe in pravice otrok.
- Darujte za aktivnosti za spoštovanje temeljnih otrokovih pravic in spodbujanje pozitivne podobe materinstva in očetovstva v naši družbi.

Prostovoljne darove v podporo temeljnim pravicam otrok ter spoštovanju materinstva in očetovstva zbiramo na:
Zavod za družino in kulturo življenja - KUL.si
Tržaška 85
1000 Ljubljana
ŠT. RAČUNA: SI56 2420 3901 0509 135
Za vsak dar se vam vnaprej zahvaljujemo.

Upajmo, da bo poslanke in poslance srečala zdrava pamet in bodo prisluhnili svoji vesti ter kljub drugačnim napovedim ne bodo podprli predloga, ki ga je vsilila radikalna Združena levica. Naredimo vse, kar je v naši moči, da jim predstavimo argumente!

Aleš Primc
vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top