Papež Janez Pavel II: Splav je oblika holokavsta!

Papež Janez Pavel II. je v svoji knjigi Spomin in istovetnost je zapisal, da se je uničevanje judov po padcu nacističnega režima ustavilo, zakonito uničevanje spočetih, a še nerojenih človeških bitij se pa nadaljuje.

Papež Janez Pavel II. primerja splav s holokavstom. Kot je zapisal, se je uničevanje judov po padcu nacističnega režima ustavilo. "Zakonito uničevanje spočetih, a še nerojenih človeških bitij se pa nadaljuje," je zapisal sveti papež Janez Pavel II.
V tem kontekstu papež kritizira tudi istospolne zakone. "In ne manjka niti drugih hudih oblik kršenj božjih zakonov. V mislih imam na primer močan pritisk Evropskega parlamenta, da bi priznal homoseksualne zveze kot alternativno obliko družine... Dopustno in celo zapovedano je vprašati se, ali tu - morda zahrbtno in prikrito - ni na delu nova ideologija zla, ki skuša proti ljudem in proti družini izrabiti celo človekove pravice," poudarja v knjigi.
V knjigi na 224 straneh papež razmišlja o temah, kot so demokracija, svoboda in mir iz krščanskega stališča. Knjiga temelji na pogovorih, ki jih je imel s poljskima filozofoma Jozefom Tischnerjem in Krzysztofom Michalskim. Papež je besedila nato predelal in posodobil.

Knjiga Janeza Pavla II. Spomin in istovetnost

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top