Podpisi v Državnem zboru so uradno prešteti!

Po več kot desetih urah štetja v Državnem zboru je bilo ponoči uradno ugotovljeno, da je bilo oddanih več kot 40.000 podpisov, kolikor je potrebno za razpis družinskega referenduma. S tem je bil narejen ključen formalni korak, na podlagi katerega mora Državni zbor določiti datum referenduma. To bo po zakonu moral storiti do petka naslednji teden.

Družinski referendum bo najverjetneje 6., 13. ali 20. decembra.

Z navadno večino lahko določijo datume 6., 13. ali 20. december, z dvotretjinsko večino pa tudi kasnejši datum. Po informacijah je malo verjetna dvotretjinska večina za januarski datum, za kar navija Združena levica.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top