Podpišite peticijo v podporo dr. Tadeju Strehovcu! Zbranih že več kot 10.000 podpisov!

Vabljeni, da podpišete peticijo v podporo duhovniku dr. Tadeju Strehovcu in mu na ta način stojite ob strani v krivičnem sodnem procesu. Hkrati je podpis peticije sporočilo, da spoštujemo pravico, da vsak od nas lahko svobodno pove, kaj misli in se zavzema za svoje vrednote.

Peticijo lahko natisnete, podpišete in ponudite v podpis svojim bližnjim tudi v papirni obliki ter pošljete na naslov: Koordinacija "Mi ne sodimo, mi pomagamo!" v podporo dr. Tadeju Strehovcu, Tržaška 85, 1000 Ljubljana.

Besedilo peticije:

Duhovnika dr. Tadeja Strehovca preganjajo in mu grozijo z dvema letoma zapora, ker se pogumno zavzema za človekove pravice vseh ljudi, tudi nerojenih otrok. Podpišimo peticijo in se pokončno zavzemimo za svobodo izražanja dr. Tadeja Strehovca in vseh nas.

1. Za takojšnjo ustavitev protiustavnega in krivičnega sodnega procesa proti dr. Tadeju Strehovcu, ki ga hoče Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani zapreti za dve leti zaradi njegovega zavzemanja za pravice vseh ljudi, tudi nerojenih otrok.

2. Za pravico kristjanov, da smejo javno moliti po svojih namenih (tudi za nerojene otroke) in izražati stališča v skladu s svojo vero, vrednotami in prepričanjem.

3. Proti preganjanju, diskriminiranju, žaljenju in šikaniranju kristjanov v Sloveniji in po svetu samo zato, ker želijo živeti in delovati v skladu s svojo vero.

4. Država ima dolžnost, da zaščiti nerojene in rojene otroke pred vsemi oblikami nasilja.

5. Državljanke in državljani imamo pravico svobodno povedati svoje mnenje ter se zavzemati za svoje vrednote brez strahu, da bomo preganjani! Ne dovolimo, da nam sodstvo na sodnem procesu proti dr. Tadeju Strehovcu protiustavno odvzame svobodo izražanja.

Koordinacija »Mi ne sodimo, mi pomagamo!« v podporo dr. Tadeju Strehovcu

Peticijo lahko podpišete TUKAJ

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top