Abby Johnson: Pogled na končanje življenja nerojenega otroka iz nasprotne strani!

Na kliniki Planned Parenthood (največja ameriška organizacija za izvajanje in spodbujanje končanja življenja nerojenih otrok), kjer sem delala, smo opravljali splave deklicam, starim komaj 10 in 11 let. In, ne, to niso bili nori primeri posilstev ali incestov. Pogosto so bile to 10 ali 11-letnice, ki so se malo "zafrkavale" z 10 ali 11-letniki v šoli ali doma. Ena od nekdanjih delavk na kliniki je dejala, da so naredili splav devetletnici.

Starši, če čakate na "pravi čas", da se boste s svojimi otroki pogovorili o spoštovanju spolnosti in svojega telesa, jih lahko spravljate v zelo grozen položaj. Spregovorite jim zgodaj. Spregovorite pogosto. Naj vedo, da ste vi tisto varno zavetje, kamor se lahko obrnejo z vprašanji. Ne odpravite jih s tistim nerodnim "pogovorom". Vedno bodite odprti in odkriti.

Zdravnik, ki je opravljal splave, se mi je pred kratkim hvalil, da "zmanjšuje število splavov" tako, da opravlja sterilizacije na 18 in 19-letnicah, ki so se odločile, da "nikoli ne želijo imeti otrok". Povedala sem mu, da me ni impresioniral.

Možganska skorja človeka (to je tisti del, ki je odgovoren za razum) se izoblikuje šele okoli 25. leta. Da bi zmanjšali število splavov, moramo mlade moške in ženske izobraziti o njihovi plodnosti. Moramo jim omogočiti, da izberejo vzdržnost, dokler niso dovolj stari, da postanejo starši.

Ko otroke izobražujemo o spolnosti, izpustimo eno temeljnih vprašanj. Vprašamo jih, če so "čustveno pripravljeni", da imajo spolne odnose. Vprašamo jih, če poznajo "tveganja" spolnih odnosov. Nikoli pa jih ne vprašamo, ali so pripravljeni postati starši. Ne vprašamo jih, če je oseba, s katero imajo spolne odnose, tista oseba, s katero želijo imeti otroka. Zgrešili smo bistveno stvar. Nehajmo lepiti obliže na težavo in se raje lotimo korenine problema.

Abby Johnson

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top