“Pošiljam vam preroka!” - Vabilo k molitvi

“Pošiljam vam preroka!”

Dragi prijatelji - čudovita obljuba! V času urejanja dovoljenj za seminar p. Manjackala, ki bi moral biti to jesen od 11. do 13. septembra v Slovenski Bistrici, nam je bila dana tale pomembna obljuba: “Pošiljam vam preroka, Elija, preden pride Gospodov dan, velik in strašen.  Obrnil bo srce očetov k sinovom in srce sinov k očetom, da ne pridem in ne udarim dežele s prekletstvom” (Mal 3,23-24). Torej - enormen blagoslov. Potrebujemo ga vsi. Se bo udejanil? Odvisno tudi od našega sodelovanja z Božjim načrtom.

Modro je ukrepati - imamo utemeljeno upanje. Kaj meniš? Je Slovenija 2020 manj ogrožena od Hirošime 1945? Bomo opazovalci križem rok ali pa bomo sprejeli rešitev iz Marijinih rok se vrgli v Božje naročje? Sadove zaupne molitve srca in posta so okusili mnogi, o njih nam pričata tudi tako Stara kot Nova zaveza. “Zakaj zmaga v boju ni odvisna od velikosti vojske, ampak od moči, ki pride z neba” (1 Mkb 3,19). Ali se pravi in veliki čudeži res še dogajajo?

 

Močnejše od atomske bombe in cunamija?

Ameriški znanstveniki so bili vztrajni. Zelo so si prizadevali najti sredstvo, ki bi zaščitilo ljudi pred posledicami jedrske eksplozije. Zato so p. Schifferja, priorja samostana jezuitov v Hirošimi, ki je doživel lepo starost zdrav kot riba, pregledali več kot dvestokrat. Njegov odgovor pa je bil vedno isti, (citat iz knjige): “V tej hiši smo vsak dan molili rožni venec. V tem samostanu smo vsak dan živeli Marijino fatimsko sporočilo!”

Za kaj je šlo? Rano zjutraj, 6. avgusta 1945, je na Hirošimo padla prva atomska bomba, ki je eksplodirala 8 blokov vstran od samostana. Dogajanje je bilo srhljivo. V radiusu pol kilometra od epicentra je bilo vse izravnano z zemljo, povsem nedotaknjena pa je ostala cerkev in jezuitski samostan. Eksploziji je sledilo sevanje, ki je bilo smrtonosno in bi torej vsi jezuiti morali umreti v nekaj dneh. Oni pa so bili do konca svojega dolgega življenja povsem zdravi in brez posledic katastrofalne eksplozije. Znanost za to ni imela in nima razlage.

Pred nekaj leti se je neverjeten dogodek o Božiču zgodil na Timorju. Kristjani, ki so tam v manjšini, večinsko prebivalstvo je islamsko, so želeli v mestu veselo obhajati Božič. Oblasti jim tega niso dovolile, zato so se odpravili na bližnji hribček. Sredi praznovanja pa se je obali približal cunami. Razdejanje je bilo strašno, kristjani, ki so slavili in praznovali na bližnji vzpetinici, pa so s cerkvijo vred ostali nepoškodovani.

 

“Dajte mi vojsko, ki bo molila rožni venec in osvojil bom ves Svet!”

Primerov čudežne rešitve, tudi zelo velikih razsežnosti, bi lahko naštevali še in še. Lepant 1571 - zmaga Križarjev, ki do bili šibkejši, nad osvajalskimi Otomani, dosežena po molitvi Evrope, ki je bila s papežem vred na kolenih. Rešitev okupirane Avstrije iz železnega objema okupatorskih  Rusov brez enega samega strela, in to po nekajletni organizirani molitvi rožnega venca. Rešitev Slovenije v vojni 1991 (glej Marijino sporočilo s Kureščka z dne 6. 7. 1991). Marija sama je govorila o čudežni moči rožnega venca, Papež Pij IX. je zanosno vzkliknil: “Dajte mi vojsko, ki bo molila rožni venec in osvojil bom ves Svet!” Don Bosco je imel videnje, da se je Cerkev iz strahotnih razmer rešila po Mariji in Euharistiji.

 

Pridruži se ob 21. uri!

Slovenija in Svet sta tokrat v hudem duhovnem boju. Zagotovo se lahko nadejamo milosti, če bomo prisluhnili Marijinemu povabilu k vsakodnevni molitvi (kolikor zmoreš - morda urico ali vsaj 15 minut dnevno, če je le mogoče, ob 21. uri) in postu, ki je močno sredstvo priprošnje. Milosti bodo obilne. Prisrčno te vabim, da se združimo pred “Jerihonskim zidovjem” v molitveni verigi vsak dan ob 21. uri, tokrat vse do takrat, ko bodo doseženi glavni cilji za dobrobit ljudi:

  • Izvedba blagonosnega seminarja p. Manjackala v Sloveniji
  • Rešitev iz epidemije zaradi umetno narejenega COVID-a 19 (predpogoj za seminar p. Manjackala)
  • Rešitev iz gospodarske krize in da bi vsakdo imel dostojno delo in kruh
  • Učinkovita podpora članom vlade, ki delajo pošteno in dobro
  • Zmaga v duhovnem boju

 

Ob molitvi (ki jo nekateri posamezniki in skupine že izvajajo vsakodnevno) imamo zagotovljen blagoslov vseh udeležencev molitvene verige, saj bodo nekateri duhovniki ob tem času z Najsvetejšim blagoslavljali vse molilce in domovino.

Naj v tem duhovnem boju zmaga dobro nad zlim!

 

Magdalena Ganzitti

 

           

 

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top