Pričevanje: Moral bi biti oče dvema otrokoma

Bila sva v veselem pričakovanju najinega prvega otroka. Žal se je nosečnost zapletla. Še pred predvidenim časom poroda je ženi odtekla voda.

Z rešilcem je bila odpeljana na Jesenice, čeprav je prosila za Ljubljano. Na Jesenicah je bilo takrat porazno. Za nosečnice se niso brigali in tudi zdravnik Vladiković se ni zavzel za mojo ženo. Rekli so, da ne morejo nič narediti, da otroka ne morejo rešiti. Pa bi ga lahko, a žene niso hoteli hitro odpeljati v Ljubljano. Tam bi porod pospešili, otroka pa dali v inkubator.

Žene niso poslušali. Podprl bi jo, če bi bil lahko zraven. Tako pa je bila sama in povsem nemočna. Umetne popadke so ji dali prepozno, zato je rodila mrtvega otroka. Nikoli nisva izvedela, ali je bil fantek ali punčka. Ženi so enostavno rekli, da je imela splav. Otroka sva želela pokopati in žal nama je bilo, ker nisva vedela niti, kam so ga dali...

Upanje je bilo močnejše.

Premagala sva žalost zaradi izgube in čeprav so nama rekli, da otrok ne bova več mogla imeti, sva ob hormonski terapiji znova zanosila. Kakšno veselje in pričakovanje. Nosečnost je potekala normalno. V času službe ji je odtekla voda in z rešilcem je bila odpeljana v kranjsko porodnišnico. Porod je bil uspešen. Rodila je fantka, midva pa sva končno postala starša.

Jakob Polak

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top