Pridi na Pohod za življenje 2023 v Ljubljano - sobota 7.10.2023 ob 9.30

Vabimo vas, da se udeležite Pohoda za življenje, ki bo v soboto, 7. oktobra 2023, ob 9.30 na Prešernovcem trgu v Ljubljani. S seboj pridite skupaj s svojimi domačimi in prijatelji. 

Zakaj je pomembno, da pridemo na vseslovenski Pohod za življenje v Ljubljano?

Zato, ker je to odlična preventiva za naše otroke, vnuke in druge sorodnike, da se bodo izognili tragični izkušnji splava. Sprejmite odločitev, da boste prišli na Pohod za življenje, pogovarjajte se s svojimi otroki in mladostniki o tem, morda pripravite transparent in ga ponosno prinesite s seboj. Program bo lep, pester in živopisen, na kožo pisan vsem generacijam. Zato res prav vsi dobrodošli.

Pohod za življenje je enkratna priložnost v letu, da javno pokažemo, da nam gre za pravico do življenja nerojenih otrok, da se zavzemamo za pomoč mamam in očetom v stiski, tako da bi vsi spočeti otroci lahko zagledali luč dneva in lepoto sveta.

Šest razlogov zakaj sem prišel na Pohod za življenje

1. RAZLOG: Pohoda za življenje se udeležujem, ker je to odličen način, da javno izrazim sočutje, ljubezen in solidarnost do nerojenih otrok in do ostarelih in bolnih katerim grozi medicinska zastrupitev.

2. RAZLOG: Z udeležbo na Pohodu za življenje sodelujem pri gradnji civilizacije ljubezni in spoštovanja, ki še posebej temelji na pozornosti do najšibkejših, med katerimi so najbolj nemočni prav nerojeni otroci.

3. RAZLOG: Na Pohodu za življenje hočem opozoriti na tri najbolj ranljive družbene skupine, to so: nerojeni otroci, noseče mame v stiski ter matere in očetje, ki žalujejo. Hkrati jim izražam svojo solidarnost in sočutje.

4. RAZLOG: Z udeležbo na Pohodu za življenje izrazim zahvalo, da sem se rodil in da moji starši niso končali mojega življenja, ko sem bil/a še v maminem trebuhu. Ni zadosti, če hvaležnost izrazim samo mami in očetu, saj se družbeno vzdušje, ki je nastrojeno proti materinstvu in očetovstvu, spreminja tudi z javnim izražanjem stališč posameznikov.

5. RAZLOG: Tukaj sem zaradi svoje družine. Vem, da se splav lahko zgodi tudi v moji družini, vendar ga želim preprečiti. Želim narediti vse, kar je v moji moči, da se moji otroci od zgodnjega otroštva naprej vzgajajo v kulturi življenja in da se bodo v težkih trenutkih znali pravilno odločiti za življenje.

6. RAZLOG: V zadnjih 70 letih je v Sloveniji v porodnišnicah v postopkih kirurškega splava umrlo več kot 700.000 nerojenih otrok, če upoštevamo čedalje bolj dostopen in čedalje pogosteje uporabljen splav, povzročen s farmacevtskimi sredstvi, je številka še veliko večja in presega 1.000.000 (en milijon) umrlih nerojenih otrok. Z udeležbo na Pohodu za življenje se zavzemam, da bi bila v prihodnjih desetletjih preprečena smrt naslednjega milijona nerojenih otrok.

Spletna stran: https://pohodzazivljenje.si/

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top