Prisluhnite Ashleyini zgodbi!

Ena od žensk po opravljenem splavu, po imenu Ashley, je pravila, kako je imela podporo svojega fanta, ko je pri 17 letih zanosila. Ashley se je navdušeno začela pripravljati na to, da bosta imela otroka in skupaj sta premišljevala o različnih možnostih za ime njune male deklice ali dečka.

Stvari pa so se spremenile, ko je bila Ashley okoli štiri mesece noseča. Fant ji je povedal, da je ne bo več podpiral, in ji je svetoval naj raje naredi splav.  Ko se je približeval dan, ko naj bi imela splav, je Ashley čutila, da ne more opraviti splava. Vse to je povedala svojemu fantu, ta pa ji je odgovoril, da nima izbire v tej stvari in da bo naredila splav ne glede na to, kaj si želi.

Peljal jo je na kliniko za splave in jo čakal na hodniku, medtem ko so Ashley pripravljali na postopek splava. Nenadoma pa si je Ashleyin fant premislil in planil k osebju na recepciji. Razložil jim je, da si Ashley ne želi splava in da to dela zaradi njegove prisile. Neupoštevajoč njegove prošnje, da jo pred postopkom vprašajo ali res želi narediti splav, so Ashleyinemu fantu odgovorili, da je to njeno telo, njena izbira, in da se ne sme vmešavati. Ko je bil prvi korak splava končan, je medicinska sestra povedala Ashley, kaj se je zgodilo z njenim fantom. Ashley je bila pretresena.

Ko nam je Ashley pripovedovala to zgodbo, so ji po licih polzele solze. Ne samo, da jo je fant silil v splav, tudi medicinsko osebje je igralo pomembno vlogo pri tem, da ji je bila odvzeta njena resnična izbira. Ona sama pa je bila prepuščena trpljenju in vsem negativnim posledicam splava. Kljub njeni tragični zgodbi, pa Ashley ni bila edina, ki je bila prisiljena v splav.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top