• Za Življenje smo!

Za življenja nerojenih otrok se bori generacija, ki je preživela

»College campuses« so srce boja za življenje nerojenih otrok v Ameriki. Oglejte si video mladih, ki sanjajo, se učijo, borijo in zmagujejo v boju proti splavu in Za Življenje!

Slaba novica:

1. 47% žensk, ki se vpiše na študij je Za Življenje! (Pro-Life)
2. Samo 27% jih je po koncu študija še vedno Za Življenje! (Pro-Life)
3. Večino splavov Ameriki naredijo študentke.

Dobra novica:

1. Ankete (Gallup) kažejo, da je zdajšnja generacija študentov veliko bolj Za Življenje! (Pro-Life) kot so bile generacije pred njimi.
2. Situacija se je obrnila; številni mladi iz vseh držav ZDA upajo, sanjajo in delajo zato, da bi se ženske odločile Za Življenje! in ne bi več delale splava.
3. Študentke in študentje se izobražujejo, povezujejo, borijo in zmagujejo v bitkah proti splavu.

Ti, ki se borijo proti splavu vedo, da so generacija, ki je PREŽIVELA.

Med mnogimi podporniki gibanja Za Življenje! (Pro-Life) je tudi nečakinja nepozabnega borca za pravice črncev Martina Lutra Kinga mlajšega.

Resnica in upanje bosta na koncu zmagala. Vse kar imamo, je trenutek pred nami. Ti študentje in študentke so zagovorniki nemočnih, nebogljenih otrok, ki se ne morejo boriti sami zase. Nad vsemi nami, ki smo Za Življenje (Pro-Life), pa je »arhitekt« vsega stvarstva, ki ima svoj Načrt in nam stoji ob strani.

V Sloveniji veliko posameznikov, skupin in gibanj deluje Za Življenje (Pro-Life); med njimi so tudi Zakonci za Kristusa CFC-FFL, Zavod za življenje Božji otroci in Zavod Ž!vim. Tudi v domu Janeza Boska v Želimljah že tri leta deluje Pro-Life skupina dijakov. Njen namen je združevati srednješolce, ki to široko področje delovanja čutijo kot pomembno, jih izobraževati in jim nuditi priložnost, da v svoji okolici naredijo kaj dobrega. Na srečanjih, ki jih vodi zakonski par, mladi poglobljeno spoznavajo različne teme, ki se dotikajo kulture življenja.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top