Prve žrtve kontroverzne politike Mira Cerarja bo 550 neplodnih parov, ki ne bodo mogli posvojiti otrok iz Rusije!

Vedno več civilno družbenih organizacij v Sloveniji opozarja na posledice kontroverzne spremembe Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih ter definiranja zakonske zveze kot zveze zgolj »dveh oseb«. Poleg 15 najbolj očitnih negativnih posledic takšne redefinicije, veliko pozornost vzbuja tudi praksa držav, ki v imenu varovanja človekovih pravic ne dovoljujejo posvojitve v sporne istospolne skupnosti. Nekatere države zato uvrščajo države na t.i. »črne liste«, v katerih se ne spoštuje človekovih pravic otrok in iz katerih neplodni pari ne morejo posvojiti njihovih otrok.

Rusija prepovedala posvojitve njihovih otrok v države z LGBT državno ideologijo!

Najbolj znan primer je iz Rusije, ki je leta 2013 sprejela poseben zakon, ki parom iz držav, kjer imajo legalizirane sporne homoseksualne poroke ne dovoljuje posvojitve njihovih otrok. Razlog: varovanje temeljnih človekovih pravic otrok. Posledica: tudi heteroseksualni neplodni pari ne bodo mogli več posvojiti otrok iz Rusije, iz katere sicer prihaja največ mednarodnih posvojitev.

Miro Cerar bo kaznoval 550 neplodnih parov, ki čakajo na posvojitev otrok!

Slovenska radikalna politična levica je pod vodstvo vedno bolj spornega in nepriljubljenega Mira Cerarja odločena, da redefinira zakonsko zvezo kot skupnost dveh oseb z namenom, da omogoči homoseksualnim parom sporno posvojitev otrok. Na takšno redefinicijo se bo odzvala Rusija, ki je za številne neplodne pare zadnja možnost, da lahko posvojijo otroka, saj v Sloveniji ni dovolj otrok za posvojitev. Z redefinicijo bo tudi ta možnost odpadla, saj naši neplodni pari ne bodo mogli več posvajati otrok iz razloga, ker bodo po ruski zakonodaji neprimerni. Glavni razlog naj bi bil v prepričanju ruskih oblasti, da bo v Sloveniji vedno obstajala možnost, da ti otroci na koncu pristanejo v spornih istospolnih skupnosti, v katerih se kršijo osnovne otrokove pravice do mame in očeta. Rusija je januarja 2012 že prepovedala posvojitve v ZDA in nekatere Zahodne države.

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top