Rekordnih 48.146 podpisov v štirih dneh

Sovoditelja Koalicije »Za otroke gre!« Metka Zevnik in Aleš Primc sta danes pred Državnim zborom medijem sporočila izjemen uspeh, rekordno število zbranih podpisov v samo štirih dneh - kar 48.146 državljank in državljanov Slovenije. »Ta številka pomeni, da Slovenci nismo razdeljeni, ampak da nas je ta zakon poenotil,« je komentiral Aleš Primc.

Metka Zevnik je poudarila, da Slovenci zelo dobro vedo kaj so podpisali in da dvomi o tem niso potrebni. Še manj žaljivke, še posebno če so izrečene v Državnem zboru. »V imenu Koalicije »Za otroke gre!« očitam vladi, da žaljivo govori o 85 tisoč državljankah in državljanih , ki so dali pobudo za referendum in o 48.146 tistih, ki so podpisali pobudo. Državna sekretarka, gospa Martina Vuk, je kot predstavnica vlade na včerajšnji seji Državnega zbora izjavila, ali ljudje, ki so dali pobudo za referendum in jo podpisovali, sploh vedo, kaj so podpisovali. Državna sekretarka je v istem govoru branila svoje znanje in kompetence, hkrati pa pohodila kompetence in znanje vseh teh ljudi. Jaz sama sem bila v svojem kraju veliko ur na stojnici in sem srečala mnogo ljudi, ki jih poznam. Od doktorjev znanosti, zdravnikov  in vseh drugih poklicev, ki so dali svoj podpis, vključno s spoštovanimi gospodarji na kmetijah in njihovimi ženami. Sramotno je, da visoki uradniki, ki naj bi služili s svojim znanjem in kompetencami govorijo o ljudeh na ta način, morali bi delati tudi s srcem.«

»Imamo podivjano vlado in večino v državnem zboru, ki zlorabljata poslovnik, ustavo in zakon«, je povedal Aleš Primc. Poudaril je še, da zakonska zveza nikoli ni bila ugotovljena kot protiustavna. »Prav to pa je bistvo spremembe novele zakona; kljub temu, da zakonska zveza nikoli ni bila ugotovljena kot protiustavna, jo zdaj spreminjajo.«

Foto: Marjan Dvornik

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top