Simpozij in zbornik v spomin na Bogdana Žorža

6. marca 2014 je za človeško dojemanje mnogo prezgodaj prenehalo biti srce gospoda Bogdana Žorža, umolknila njegova prodorna beseda, omahnila njegova neutrudna roka. Slovenija je izgubila enega najboljših psihologov, psihoterapevtov in vzgojiteljev ter vsestransko dejavnega človeka.

Bogdan Žorž je bil za svoj kraj, Primorsko in Slovenijo nenadomestljiv, zato si želimo, da bi njegova misel in delo ostala živa. Čutimo se dolžni ohranjati spomin nanj, predvsem zaradi otrok, mladostnikov in družin, ki jim je zapustil neprecenljivo dediščino.

Vaše pisne prispevke pošljite do 5. februarja 2015 na naslov: bostjan.toplikar@rkc.si ali natasa.konc-lorenzutti@guest.arnes.si.

Odbor za pripravo simpozija in zbornika o Bogdanu Žoržu pripravlja v soboto, 28. februarja 2015, ob 16. uri, v Kulturnem domu v Novi Gorici dogodek s kulturnim programom, na katerem bo predstavljeno njegovo življenje in delo. Sodelovali bodo njegovi strokovni kolegi, prijatelji in tudi tisti, ki jim je kot terapevt pomagal. Odbor vodi gospod Boštjan Toplikar, župnik v Dornberku, domači župniji Bogdana Žorža.

Odbor vabi vse ljudi, ki ste ga poznali ali kakorkoli sodelovali njim, da nam posredujete prispevke o vaši izkušnji z njim; o tem, kaj ste od njega prejeli  oziroma karkoli se vam zdi potrebno zapisati in s tem zagotoviti, da ne bo utonilo v pozabo. Vaše pisne prispevke pošljite do 5. februarja 2015 na naslov: bostjan.toplikar@rkc.si ali natasa.konc-lorenzutti@guest.arnes.si.

Vabimo vas torej, da skupaj dostojno obeležimo prvo obletnico smrti tega velikega Slovenca.

Odbor za pripravo simpozija in zbornika v spomin na Bogdana Žorža

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top