Škandal: Dr. Miro Cerar se strinja s splavom 350.000 nerojenih žensk!

V javnost je prišla informacija, da se je dr. Miro Cerar postavil na stran nasprotnikov pravice do življenja nerojenih otrok. V odgovoru, ki so ga iz stranke Mira cerarja poslali slovenski skrajni organizaciji z imenom »Ženski lobi«, je zapisan pozitiven odgovar na njihovo vprašanje: »Ali menite, da ima ženska pravico odločati o svojem telesu sama, neodvisno od zapisane svobodne izbire v slovenski ustavi?"

Z omenjenim odgovorom dr. Miro Cerar razkriva svojo moralno dvoličnost. S svojim odgovorom  je slovenski javnosti posredno povedal, da se strinja s splavom več kot 700.000 nerojenih otrok, ki so od leta 1953 izgubili življenje v slovenskih bolnicah. Prav tako podpira kontroverzni femicid zaradi katerega je v Sloveniji izgubilo življenje več kot 350.000 nerojenih žensk, po svetu pa gre za grozljiv trend famicida nerojenih žensk. Kot predsednik vlade bo očitno na globalni ravni aktivno podpiral t.i. femicid – selektivni splavu nerojenih deklic, ki je zlasti v Indiji in na Kitajskem najstrašnejša oblika diskriminacije žensk pa to radikalnega Ženskega lobija in njenih mednarodnih somišljenic t.i. aktivistk za pravice žensk očitno prav nič ne zanima.

S tem stališčem je Miro Cerar prelomil tudi svoje predvolilno stališče, ki se je glasilo:
"Odobritev splava seveda nasprotuje ustavnemu načelu nedotakljivosti človekovega življenja, a je na njegovi strani drugo ustavno varovano načelo, to je svobodno odločanje o rojstvu otrok. V prvih tednih nosečnosti torej pravo daje prednost materi, da odloča o vprašanjih, povezanih s svojim telesom kot odraz pravice do svobodnega odločanja o rojstvu otrok. Ko se zarodek okrepi, pa zakonodaja splava več ne dovoljuje. Sama izvedba splava je zakonsko urejena in vsaka odločitev zanj strokovno spremljana, kar pomeni, da se poskuša presoditi, ali bi lahko življenje vendarle ohranili. Vsekakor je treba dati prednost informiranju o načrtovanem rojstvu otrok, nosečnicam, ki nenačrtovano zanosijo, pa svetovati o prednostih rojstva otroka, a ko otrok zares ni zaželen, je bolje dovoliti splav. V EU najbolj strogo nasprotuje splavu Irska, ki ustavno varuje pravico do življenja še nerojenega, a to obenem sproža številne težave, samomore mladih mater, ki so prisiljene donositi nezaželenega otroka, do množičnih odhodov na splavitev v Veliko Britanijo." S takim stališčem, ki ga je sedaj povsem spremenil, je gotovo pred volitvami zavedel veliko volilk in volilcev, ki so mu namenili svoj glas.

Njegova javna podpora skrajnim stališčem organizacije Ženski lobi kaže na odsotnost Cerarjevega sočutja do vseh tistih žensk, ki se zaradi splava dolga desetletja soočajo s t.i. postabortivnim sindromom (depresijo, odvisnostmi, samomori itd.). Namesto da bi ženskam v stiski omogočili psihološko in socialno pomoč, dr. Cerar javno izreka podporo t. i. abortivnemu političnemu lobiju in slovenski abortivni industriji. V ta okvir se uvršča tudi največja letošnja mednarodna konferenca abortivne industrije na svetu, ki bo 3. in 4. oktobra 2014 v ljubljanskem Cankarjevem domu. Slovenija ki se sooča z demografsko zimo in drastičnim upadom števila rojstev, bo tako tragična gostiteljica mednarodnih aktivistov in izvajalcev splava, ki so se odločili, da bodo z ubojem nerojenih otrok zmanjšali svetovno populacijo, iztrebili narode in kulture, razčlovečili množice mater ter pri tem še odlično zaslužili.

Marija Ma. 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top