Škandalozno: Uroš Slak je v studiju POPTV grobo poniževal Metko Zevnik, ker se je zavzemala za pravice otrok!

Včeraj je Metka Zevnik dejala, da je sončen dan, ker je Ustavno sodišče končno dovolilo referendum o zaščiti otrok. Kmalu po tiskovni konferenci so jo kontaktirali novinarji POPTV s prošnjo, naj se udeleži oddaje 24ur zvečer. Navkljub številnim obveznostim, se je zvečer okoli 21h odpravila v studio POPTV, kjer je potekalo vnaprejšnje snemanje za večerno oddajo. Tam jo je čakalo zelo neprijetno presenečenje. Po prvem vprašanju, ji je novinar Uroš Slak histerično odvzel besedo, jo poniževal in hotel določat, na kakšen način mora odgovarjati. Zadevo je Slak pripeljal do tega, da je zahteval ponovitev snemanja(!) in silil Metko Zevnik, da odgovarja na način, kot on želi. Navkljub pritiskom in nekulturnemu vedenju Uroša Slaka, je Metka Zevnik v drugem snemanju dostojanstveno in pokončno predstavila svoja stališča.

V »Koaliciji Za otroke gre!« smo zgroženi ob neprofesionalnem ravnanju novinarja Uroša Slaka in omejevanju ustavno zagotovljene pravice do svobode izražanja. Zato od vodstva POPTV pričakujemo naslednje:
1. objavo posnetka, v katerem Uroš Slak grobo  ponižuje Metko Zevnik (četrtek 22.10.2015 med 21h in 21.30)
2. javno opravičilo Uroša Slaka;
3. uradno pojasnilo o incidentu.
Vabimo vas, da napišete Urošu Slaku svoje pismo, v katerem pričakujete, da se javno opraviči gospe Metki Zevnik, sovoditeljici »Koalicije Za otroke gre!«. Pismo napišite vljudno, spoštljivo in s svojimi besedami. V pomoč vam je lahko priložen osnutek.

******************

Spoštovani gospod Uroš Slak,

zgroženi smo, da ste v četrtek 22. 10. 2015 zvečer odvzeli besedo in prekinili snemanje oddaje 24ur zvečer zaradi stališč Metke Zevnik. Takšna dejanja ocenjujemo kot neprimerna, neprofesionalna in v nasprotju z minimalnimi novinarskimi standardi. Zato vas lepo prosimo:
1. Da objavite posnetek, v katerem jemljete besedo Metki Zevnik (četrtek 22.10.2015 med 21h in 21.30)
2. Se javno opravičite gospe Metki Zevnik;
3. Podjetje Pro plus in POPTV naj javno objavita uradno pojasnilo o incidentu.

V pričakovanju vašega odgovora in v upanju, da takšni incidenti ne bodo več del vašega novinarskega delovanja, vas prav lepo pozdravljam,

(ime, priimek)

****
Pripravljen  Osnutek pisma.

Koalicija Za otroke gre!
 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top