Koalicija Za otroke gre!: Skupaj odstranimo sovražen grafit

V Štepanjskem naselju v Ljubljani se je pojavil sovražen grafit "SMRT PEDROM!!!", ki žali in grozi ne le istospolno usmerjenim sodržavljankam in sodržavljanom, ampak vsem, ki hočemo živeti v družbi mirnega sobivanja, spoštovanja in dialoga.

V Koaliciji "Za otroke gre!" pozivamo upravnika bloka, da sovražen grafit takoj odstrani, če pa tega ne bo storil, predlagamo, da ga skupaj odstranimo predstavniki Koalicije "Za otroke gre!" in organizacij istospolno usmerjenih aktivistov. S to skupno gesto bomo pokazali našo zavezanost k spoštovanju, dialogu ter proti vsem oblikam sovražnosti in nasilja.

S tem bosta strani, ki sta na različnih bregovih pri vprašanju sporne novele Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, pokazali, da si, kljub različnim stališčem dejavno prizadevata za spoštljiv in kulturen dialog ter dali tak zgled tudi vsem ljudem v naši državi ob tem in vseh ostalih odprtih vprašanjih.

Pričakujemo tudi, da bo policija izvedla preiskavo in odkrila storilce.

Metka Zevnik in Aleš Primc, sovoditelja Koalicije "Za otroke gre!"

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top