Socialistično nasilje: Hrvaškim ginekologom napovedujejo kazni za zavrnitev splava!

Hrvaška socialistična vlada je napovedala, da bo do konca tedna poslalo opozorilo vsem direktorjem bolnišnic, v katerih ne opravljajo splava, naj zagotovijo možnost postopka prekinitve življenja nerojenih otrok. Zagrozili so tudi s kaznimi, ker vse več hrvaških bolnišnic zavrača opravljanje splava zaradi ugovora vesti ginekologov.

Zdravniki imajo pravico do ugovora vesti, s katero lahko zavrnejo izvedbo medicinskega posega splava. V devetih bolnišnicah, med katerimi so tudi tri klinične bolnišnice v Zagrebu in Splitu, pa splavov sploh več ne opravljajo, ker so vsi ginekologi podpisali izjavo o ugovoru vesti.

Radikalne liberalne in socilaistične organizacije so se z grožnjami spravile na zdravnike, ki uveljavljajo ugovor vesti s kontroverznimi besedami, da ogrožajo pravice žensk. Gre za nenavadno stališče, saj je znano, da se prav ginekologi z ugovorom vesti zavzemajo za temeljno pravico do življenja vseh nerojenih deklic. 

Redke hrvaške bolnice, ki še izvajajo poboje nerojenih otrok, so za vsak uboj otroka finančno nagrejene  z od 118 do 395 evrov. To kaže, da se zagovorniki nasilja nad nerojenimi otroki in nad zdravniki, ki uveljavljajo ugovor vesti, zavzemajo zgolj za ohranitev abortivne industrije in velikih zaslužkov zagovornikov splava. Zato upamo da bomo po zgledu s Hrvaške tudi v Sloveniji kmalu priča pogumnim ginekologom, ki bodo zavrnili pritiske slovenskega abortivnega političnega lobija in javno opozorili na nesprejemljivi poboj že več kot 700.000 nerojenih otrok v Sloveniji. 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top