Splav se začne na internetu!

Raziskave, ki so jih delali v Združenih državah Amerike, razkrivajo osupljive podatke - splav se največkrat začne na internetu! … Čeprav se podatki nanašajo na ameriške razmere, ne mislimo, da so naše razmere kaj drugačne.

Vsako leto se v ZDA opravi več kot 1,3 milijonov splavov, kar pomeni več kot 3.300 splavov dnevno, 137 splavov na uro oziroma en splav vsakih 25 sekund. Tako v Ameriki kakor tudi pri nas je splav najpogostejši kirurški poseg.

Presenetljivo je tudi dejstvo, da je v spletnih brskalnikih vsak mesec kar 970.580 iskanj s ključno besedo »splav«. To število ne vključuje sorodnih terminov, kot so »umetna prekinitev nosečnosti« ali »neželena nosečnost«. Ženske v stiski se ne obrnejo na prijateljice, družino ali na posvečene osebe (duhovniki, redovniki …), kot bi morda pomislili oziroma želeli mi. Obrnejo se na internet, kraj, kjer je njihova skrivnost zaščitena in kjer nikomur ni potrebno razkriti stiske.

Kar 48 % vseh splavov je v ZDA opravljenih na ženskah, ki za sabo že imajo kakšen splav. In kar 6 od 10 mater, ki se odločijo za splav, so že mame drugim otrokom. Splav je pogosta izbira zlasti socialno ogroženega sloja prebivalstva.
Od spodaj navedenih možnosti, katera je po vašem mnenju najpogosteje navedena kot glavni vzrok za tako odločitev?
- Otrok me bo prisilil k prekinitvi izobraževanja in osebne kariere?
- Trenutno si finančno ne moremo privoščiti še enega otroka?
- Zunanje okoliščine me silijo k splavu?
- Sedaj res nisem pripravljena na otroka?
Morda vas bo presenetilo, a statistika je pokazala, da kar 42 % žensk, ki opravijo splav, kot glavni razlog navajajo finančno stisko. Drugi najpogostejši razlog je strah pred prekinitvijo izobraževanj in kariere.

NAJMOČNEJŠE SREDSTVO ZA ŽIVLJENJE

Kot najbolj učinkovito sredstvo, ki ženske, odločene za splav, zaustavi, je pogled na ultrazvočno sliko nerojenega otroka in zvok bitja otrokovega srca. Raziskava kaže, da se ob tem premisli kar 78 % vseh mam. Velika naloga vseh, ki delajo na tem področju, je torej poiskati prave načine, da bi do teh mater lahko prišli pravočasno, še v času odločanja.
V Ameriki so tako ustanovili posebno organizacijo z imenom Online for Life (Na liniji za Življenje), ki je prav preko interneta s svojim sporočilom in nudenjem konkretne pomoči, dosegla že 3 milijone žensk, ki so zaradi nenačrtovane nosečnosti razmišljale o splavu. Samo v ZDA na dan preko spletnih brskalnikov zaznavajo najmanj 10.333 iskanj na temo splav in sorodnih vsebin. Tako se je kot izredno pomembno pokazalo prav »pro-life« delo na spletnih straneh, kamor se po pomoč zateče največ žensk v stiski. Člani organizacije Online for Life pa mamam v stiski ne le pokažejo drugo pot, temveč jim tudi konkretno stojijo ob strani. Od prvega vtisa preko interneta, do klica in sprejema v centru za nosečnice, srečanja z za to usposobljenim svetovalcem pa do njene končne odločitve za življenje. Stiska vedno zoži pogled, popači realnost in zamegli pot upanja. Prav zato je temeljna naloga vseh, ki jim za svetost življenja ter stisko staršev ni vseeno, da poiščejo načine, ki bi materam v stiski v pravem trenutku na pravem mestu, nudili pravo oporo. In zdi se, da spletno delo za življenje tudi pri nas kliče novih okrepitev!

Vir:

Onlineforlife.org

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top