• Fotografija, vir: Pixabay.

Splav v številkah

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) so v letih od 2010 do 2014 po svetu v povprečju opravili 56 milijonov splavov na leto. Kar četrtina vseh nosečnosti se je končala z umetno prekinitvijo in smrtjo nerojenega otroka. Na vsakih tisoč žensk v starostni skupini od 15 do 44 let je prišlo 35 splavov.

V omenjenem obdobju smo torej vsako leto izgubili za 2,8 milijona šolskih razredov otrok. Ali drugače: z otroci, ki vsako leto umrejo zaradi umetnega končanja nosečnosti, bi lahko napolnili tribune skoraj 3.500 tako velikih stadionov, kakršen je ljubljanski stadion Stožice.

Andrej Praznik

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top