Stotisoč ljudi na pohodu za življenje v Washingotnu DC!

Ob 41 obletnici uzakonitve splava v ZDA se je na vsakoletnem tokrat že 41.  March for Life (pohodu za življenje) v Washingtonu DC, glavnem mestu ZDA, zbralo okoli 100.000 udeležencev. Organizatorji so zapisali, da imajo 56 milijonov razlogov za organizacijo srečanja. Toliko je namreč bilo po uradnih statistikah izvedenih splavov v ZDA od leta 1973 (neuradno še veliko več!). Letošnji shod, ki je potekal 22. januarja, je poleg velikega števila udeležencev in izjemnega vzdušja zaznamoval zelo hud mraz, več kot 6 stopinj pod ničlo.

Pohod za življenje je s svojim tvitom (čivkom) podprl tudi papež Frančišek, ki je zapisal: “I join the March for Life in Washington with my prayers. May God help us respect all life, especially the most vulnerable,” (Pridružujem se pohodu za življenje v Washingtonu s svojimi molitvami. Naj nam Bog pomaga spoštovati življenje, še posebej življenje najbolj ranljivih.)

Več si lahko preberete in ogledate tukaj.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top