Strašljiv načrt pokojninske in zdravstvene reforme nizozemskih liberalcev in levičarjev

Nizozemska se sooča z resnimi grožnjami stabilnosti zdravstvenega in pokojninskega sistema. V tej državi imajo tako kot večina Evrope premalo otrok za stabilen medgeneracijski solidarnostni zdravstveni in pokojninski sistem (1,65 otroka na družino, Slovenija 1,5). Pritiske na pokojninski in zdravstvni sistem nameravajo liberalci in levičarji v nizozemski vladi v kratkem zmanjšati s krutim ukrepom, tudi z uzakonitvijo ubijanja, oz. kot temu oni prijazno rečejo: pomočjo pri samomoru zdravih starejših ljudi. Gre za nov prelomen korak kulta smrti, ki ga izvajajo evropski levičarji, socialisti in liberalci. Začelo se je uzakonitvijo smrti nerojenih otrok, nadaljevalo z uzakonitvijo posvojitev otrok v razmerja dveh moških, dveh žensk, dveh transseksualcev in dveh queerseksualcev, ter se sedaj nadaljuje z končevanjem življenja še bolnih in ostarelih. Vse to je v popolnem nasprotju s svetostjo življenja, ki nam ga je podaril Bog, kot pravi papež Frančišek! Te pojave razkroja humanosti je papež Janez Pavel II imenoval "kultura smrti".

Ne zatiskajmo si oči. Z določenim zamikom "napredne" ideje iz  Nizozemske in Belgije prihajajo tudi v Slovenijo. Samo vprašanje časa je, kdaj nam bodo SD, Cerarjeva stranka, DESUS in Združena levica začeli vsiljevati nizozemsko "pokojninsko in zdravstveno reformo". Prvi poskus je že bil pred letom in pol.

V nizozemski vladi, ki jo vodi liberalec Mark Rutte so že zapisali, da bo v tej državi poslej pri samomoru dovoljeno pomagati ljudem, ki so »osamljeni po smrti bližnjega« in »ne vidijo več možnosti, da bi osmislili svoje življenje«, ali pa tistim, ki jih je »močno prizadela izguba neodvisnosti« ter »so utrujeni in jih bremeni občutek izgube lastne vrednosti«.

Nizozemska je skupaj z Belgijo leta 2002 kot prva država na svetu dovolila evtanazijo pri hudo bolnih. Poleg tega lahko zahtevajo evtanazijo že otroci, stari 12 let, kar je še posebej zastrašujoče! Lani je bilo na Nizozemskem 5516 primerov evtanazije oz. 3,9% vseh smrti!

Belgijski socialisti in liberalci so februarja 2014, kljub nasprotovanju Sveta Evrope, uzakonili zakon za ubijanje bolnih otrok in dojenčkov.

Papež Frančišek: "Svoja prepričanja moramo braniti pred zakoni, ki so v nasprotju z Božjo voljo!" V Sloveniji upoštevamo navodilo papeža Frančiška, žal v Belgiji in na Nizozemskem še nimajo Gibanja za otroke in družine, ki je v Sloveniji voditelj upora proti kultu smrti. 

Papež Frančišek: »Ne obstaja človeško življenje, ki je bolj sveto od drugega. Vsako človeško življenje je sveto! Tudi ne obstaja človeško življenje, ki je kvalitativno pomembnejše od drugega samo na podlagi sredstev, pravic ter večjih ekonomskih in družbenih možnosti.«

Nizozemski kristjani, muslimani in drugi verujoči so pred veliko preizkušnjo. Razkrinkati ateistično kulturo smrti, ki je ljudem sovražna in v družbo vrniti spoštovanje življenja od spočetja do naravne smrti. Podobno kot v Sloveniji, imajo tudi na Nizozemskem premalo zagovornikov življenja v parlamentu. Molitev, povezovanje in sodelovanje ter dobra priprava na naslednje volitve bodo omogočile, da bo glas kristjanov, ki se zavzemamo za spoštovanje človeškega življenja od spočetja do naravne smrti, zopet postal glas normalnosti v Sloveniji, in upajmo čimprej tudi na Nizozemskem in v vseh evropskih državah. 

Avtor

Franci Donko

Socialni delavec

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top