• Valentina Pikelj, Gibanje Božji otroci

Valentina Pikelj, Gibanje Božji otroci: Besede spodbude dr. Tadeju Strehovcu

OB OBTOŽNICI p. TADEJA STREHOVCA se mi zastavlja vprašanje, kateri so vzroki, da je takšna obtožba mogoča.

Ugotavljam, da imata  ta obtožba in nasprotovanje nauku Rimokatoliške Cerkve (RKC) skupen vzrok: nauk RKC  je narobe razumljen in sicer kot breme in kot omejevanje človekove svobode, v bistvu kot napačen za človeka.

Do takšne razumljenosti pride  na eni strani zaradi nejasne razlage (tudi nerazlage), po drugi strani pa so ovire v samem poslušalcu (ranjenost, strah, nekritičnost,…).

Sama sem do 2005 imela o nauku RKC eno predstavo, po  tem letu me je po Božji milosti Sveti  Duh začel učiti drugačen vidik tega nauka.

Prej mi je bilo spoštovanje 10 Božjih zapovedi nujno mučenje za moje zveličanje, potem so postale navodila  za mir moje duše.

Prej sem mislila, da je ljubezen do bližnjega v tem, da ne obsodim njegovih dejanj, tudi če so v nasprotju z 10 Božjimi zapovedmi. Potem sem spoznala, da je ljubezen do bližnjega jasna obsodba dejanj, ki 10 Božjim zapovedim nasprotujejo, in sporočanje tega v javnosti, hkrati pa neobsojanje človeka, ki narobe dela.

Življenje po Jezusovem nauku, kot ga razumem zdaj, je neopisljivo dobro, treba ga je izkusiti.

»Česar oko ni videlo in uho ni slišalo in kar v človekovo srce ni prišlo, kar je Bog pripravil tistim, ki ga ljubijo, to nam je Bog razodel po Duhu.« (1Kor 2, 9)

Kako se dokopati do tega izkustva? 

»Ko me boste iskali z vsem srcem, se vam bom dal najti, govori Gospod.«(Jer 29, 13,14)

Kdo si z vso močjo prizadeva, da bi človeku preprečil osebno srečanje z Bogom? Resnični sovražnik je hudič, ki za nesrečo  človeka uporablja vsa sredstva, tudi ljudi, ki privolijo v sodelovanje z njim.

Ne vem, kako bo sodišče razsodilo v primeru patra Tadeja Strehovca v zvezi z objavljenim člankom na spletni strani 24kul.si.

»Ljubezen se ne veseli krivice, veseli pa se resnice. Vse prenaša, vse veruje, vse upa, vse prestane.« (1Kor 13, 6-7)

Molim za vso to godljo in se postim.  O, da bi moj narod brezkompromisno iskal Resnico! Naj Tadejeva preizkušnja obrodil obilen sad!

»Sicer pa vemo, da njim, ki ljubijo Boga, vse pripomore k dobremu. « (Rim 8, 28)

Valentina Pikelj, gibanje Božji otroci

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top