Več kot 90% Slovakov za pravice otrok in staršev!

Slovaki so na referendumu 7. 2. 2015 z veliko večino podprli zakonsko zvezo moža in žene (94,50%), prepoved posvojtev otrok za istospolne pare (92,43%) in pravico staršev, da umaknejo otroka od pouka spolne vzgoje in pouka, ki promovira evtanazijo (90,32%).

Gre za izjemen rezultat, s katerim so Slovaki, ki že imajo v ustavi zapisano, da je zakonska zveza, skpnost žene in moža, še enkrat več pokazali svojo zavezanost temeljnim človekovim pravicam otrok in staršev.

Rezultati referenduma, ki se ga je udeležilo 21,41% za parlament ni zavezujoč, ker se ga ni udeležilo najmanj 50% državljank in državljanov. Kljub temu pomeni pomembno sporočilo, da Slovaki ne podpirajo čedalje večjega vdora radikalne ideologije ter aktivistov v njihova življenja in družine, kot se dogaja v nekaterih zahodnoevropskih državah.

Radikalni homoseksualni aktivisti, ki na Slovaškem obvladujejo večino medijev podobno kot v Sloveniji, ob tem, da so na referendumu dobili od 5,5% do 9,68% na veliko slavijo (!), da so uspeli od udeležbe odvrniti več kot 78% volilk in volilcev. To jim je uspelo predvsem tako, da so o referendumu mediji zelo malo poročali, ob tem pa nekaj mesecev prepričevali ljudi, da udeležba ne bo dosegla 50%.

Slovaški primer je poučen, saj ima tudi Slovenija od leta 2013 v ustavi določen kvorum kot pogoj za uspeh referenduma - vsaj 20% vseh volilk in volilcev mora glasovati proti zakonu, ki ga sprejeme Državni zbor. To pomeni okoli 350.000 glasov.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top