Večina Američanov zahteva večje omejitve splava – Gallup

Večina ameriških državljanov še naprej podpira prepoved splava, glede na nove podatke iz javnomnenjske agencije Gallup.

Gallup je objavil novo poročilo o svojem letnem pregledu odnosa Američanov do splava. 48 odstotkov anketirancev se opredeljuje kot "pro-life" in "pro-choice", bolj konkretna vprašanja pa kažejo, da želi velika večina prepovedati večino splavov.

Druge raziskave, vključno z raziskavami CNN / ORC med letoma 2006 in 2016 ter raziskavami Marist Institute, ki jih vsako leto naročijo Knights of Columbus, prav tako dosledno najdejo večinsko podporo za splošno prepoved splava.  Gallup tudi ugotavlja, da 48% Američanov meni, da splav ni moralno dejanje, 43% pa jih meni, da je moralno sprejemljivo. Maristova raziskava pa je v januarju 2018 ugotovila, da je 56% Američanov pripravljena reči, da je splav moralno napačno dejanje.

Večina Američanov je prav tako mnenja, da splav "na daljši rok ženskam živi več škode kot dobrega" in da ljudje ne smejo biti prisiljeni storiti splava proti svoji volji.

Lifesitenews.com

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top