Velika Britanija je v prvem branju prepovedala splav zaradi napačnega spola otroka!

V torek 4. 11. 2014 je Britanski parlament v prvem branju skoraj enoglasno potrdil Zakon o splavu zaradi spola. Z glasovanjem 181 ZA in 1 PROTI so v prvem branju potrdili zakon, ki ga je predlagala pro-life poslanka Fiona Bruce. 

Brucova je predlagala omenjeni zakon, s katerim je želela končati zmešnjavo glede statusa splava zaradi spola. UK’s Crown Prosecution Service (CPS) je bilo namreč deležno velike kritike javnosti zaradi izjave, v kateri so zahtevali, da zdravnikov, ki delajo splav na osnovi napačnega spola. Keir Starmer, javni tožilec je objavil izjavo, v kateri izraža stališče, zakaj tožilstvo ni preganjalo dveh zdravnikov, ki jih je kamera posnela, ko so se strinjali z izvedbo splava otroka zaradi napačnega spola. Starmer je kontroverzno dejal, da zakon ne prepoveduje takšnih splavov. Oba aborcionista sta bila posneta v okviru tajnega projekta časopisa The Telegraph.

Lifesitenews.com

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top