Velika zmaga: Brett Kavanaugh, velik zagovornik nerojenih otrok, družine in vere bo postal član Vrhovnega sodišča v ZDA

V soboto je Senat Združenih držav z glasovanje potrdil sodnika Bretta Kavanaughja za novega sodnika Vrhovnega sodišča ZDA. To pomeni, da imajo na Vrhovnem sodišču večino zagovorniki pravice do življenja nerojenih otrok, družine in verske svobode.

Kavanaugh velja za enega najboljših katoliških pravnikov v ZDA in je bralec Božje besede v župnijski cerkvi Presvetega zakramenta. Prav tako je v župniji več let pomagal deliti hrano brezdomcem.

Za vse zagovornike kulture življenja, pravic življenja nerojenih otrok, zakonske zveze moža in žene, pravice otrok do očeta in mater ter pravice do verske svobode, je potrditev Kavanaugha velika zmaga, ki bo odmevala še desetletja. Kot izjemen Pro-life sodnik bo na Vrhovnem sodišču oblikoval ameriško zakonodajo in preko nje vplival na mednarodno pravo in posledično tudi na našo državo. Naši pro-life prijatelji iz ZDA so mnenja, da bodo vrhovni sodniki kmalu priznali pravico zveznim državam, da same odločajo o prepovedi ubijanja nerojenih otrok ter same opredelijo in zaščitijo družino in zakonsko zvezo moža in žene.

Za potrditvijo Kavanugha je skritega več let aktivnega dela dobrih ljudi, ki so oblikovali različne pro-life organizacije ter skupaj s Federalist Society za ameriškega predsednika oblikovali listo najboljših kandidatov za člane Vrhovnega sodišča. To je še en dokaz, da lahko dobri ljudje, ki se med seboj povežejo in se skupaj z Bogom zavzamejo za življenje, družino in vero, na koncu vendarle lahko zmagajo in ustvarijo lepši in bolj prijazen svet. Našim prijateljem v ZDA zato iskreno čestitamo, v Sloveniji pa vabimo vse prijatelje, da se povežemo in tudi mi zgradimo pravosodje, ki bo spoštovalo temeljne vrednote brez katerih ni prihodnosti.

Avtor

Mateja Lorbar

Družbena aktivistka in analitik slovenske družbe. S svojim možem in s tremi otroki živi v manjšem slovenskem kraju.

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top