Vinjete: Minister se je zahvalil družinskima organizacijama

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič se je zahvalil Društvu Družinska pobuda in Civilni iniciativi za družino in pravice otrok za njun prispevek za uvedbo polovičnega povračila cene vinjet za kombije, ki jih uporabljajo družine s štirimi ali več otroki ter družine z invalidom oz. osebo s posebnimi potrebami. Ta ureditev velja tudi za organizacije, ki kombije potrebujejo za prevoz invalidov in oseb s posebnimi potrebami.

V Civilni iniciativi za družino in pravice otrok se zahvaljujemo ministru dr. Gašperšiču in mag. Bojanu Žlendru, da sta uredila ta problem ter upamo na dobro sodelovanje tudi v prihodnje. 

Način povračila bo enak kot v letu 2014 in sicer:

Izpolnjen obrazec prošnje za pomoč pri nakupu letne vinjete za vozila cestninskega razreda 2B v višini 110 eurov morajo upravičenci skupaj s kopijo računa o nakupu vinjete in kopijo prometnega dovoljenja poslati na Rdeči križ Slovenije, kjer bodo v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo preverili njeno upravičenost, in takoj po potrditvi, upravičencu nakazali sredstva. Povračilo velja tudi za zavode in organizacije, ki kombi potrebujejo za prevoz invalidov in oseb s posebnimi potrebami.

Naslov za pošiljanje prošenj:
Rdeči križ Slovenije
Mirje 19
1000 Ljubljana

Aleš Primc
vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top