Vinjete - uspeh: Vlada prisluhnila družinskim organizacijam

V petek 28.11.2014 smo bili z Ministrstva za infrastrukturo obveščeni, da bodo tudi za vinjete 2015 družine s štirimi in več otroki, invalidom oz. osebo s posebnimi potrebami, ki za svoj družinski avto potrebujejo kombi, lahko uveljavljale povračilo 110 EUR oz. polovice cene vinjete za kombi.

Način povračila bo enak kot v letu 2014 in sicer:

Izpolnjen obrazec prošnje za pomoč pri nakupu letne vinjete za vozila cestninskega razreda 2B v višini 110 eurov morajo upravičenci skupaj s kopijo računa o nakupu vinjete in kopijo prometnega dovoljenja poslati na Rdeči križ Slovenije, kjer bodo v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo preverili njeno upravičenost, in takoj po potrditvi, upravičencu nakazali sredstva. Povračilo velja tudi za zavode in organizacije, ki kombi potrebujejo za prevoz invalidov in oseb s posebnimi potrebami.

Naslov za pošiljanje prošenj:
Rdeči križ Slovenije
Mirje 19
1000 Ljubljana

Vladi RS, Ministrstvu za infrastrukturo, DARS in Rdečemu križu Slovenije se zahvaljujemo, da so prisluhnili pozivom družinskih organizacij in preprečili nesprejmljivo diskriminacijo družin s štirimi ali več otroki, invalidom ali osebo s posebnimi potrebami.

 

Društvo Družinska pobuda in Civilna iniciativa za družino in pravice otrok

- Prošnja za pomoč pri nakupu letne vinjeteprošnje za pomoč pri nakupu letne vinjete

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top