Vrhovno sodišče Nepala je že prepovedalo nadomestno materinstvo za homoseksualce!

V tej himalajski državi je od preteklega leta veljalo, da lahko revne tujke za denar oddajajo svoje maternice za rojevanje otrok. Zaradi takšne zakonodaje je Nepal postal oaza za homoseksualne skupine, ki so za denar izkoriščale uboge ženske, ki so v tej industriji videle možnost za zasužek. Odločitev nepalskega Vrhovnega sodišča je tudi v skladu z odločitvami sodišč na Tajskem in v Indiji, kjer nadomestno izkoriščanje revnih žensk vidijo kot obliko suženjstva in trgovine z belim blagom.

“Z ženskami se ne sme trgovati, kot tudi ne z njihovimi otroki« pravi Prabin Pandak – borec za pravice žensk in tisti, ki je začel sodni postopek za zaščito žensk.

V Sloveniji bomo na referendumu zavrnili izkoriščanje revnih žensk in njihovih otrok!

Slovenija bi z novelo Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih odprla vrata nadomestnemu materinstvu za homoseksualce. Razlog je v tragičnem 55. členu slovenske ustave, po katerem bodo imeli tudi homoseksualci t. i. pravico do »svobodnega odločanju o rojstvu otrok« v povezavi s členom temeljnega družinskega zakona, ki določa, da zakonca, po novem bi bila to tudi dva moška, svobodno odločata o rojstvu otrok. Te s strani države podeljene pravice pa ne bi mogoče zagotavljati brez državne mreže nadomestnih izkoriščanih žensk, ki jih bodo legalno izkoriščali za rojevanje in prodajo svojih otrok. Če bo Ustavno sodišče odločilo v skladu z ustavo, zakoni  in prakso Evropskega sodišča za človekove pravice, se bodo državljanke in državljani lahko udeležili referenduma ter se na njem zavzeli za te žene, v večini bi bile to revnejše ženske, ter že drugič v treh letih glasovali proti siljenju žensk, da prodajajo svoje otroke.

Več:

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top