Zaščitili so otroke in matere: Na Severnem Irskem poslanci zavrnili legalizacijo splava!

V četrtek 11. 2. 2016 so poslanci severnoirskega parlamenta odločno zavrnili legalizacijo splava nerojenih deklic in dečkov. Tako so z 59 za in 40 proti zavrnili splav bolnih otrok ter z 64 za in 30 proti zavrnili splav v primeru posilstva. V obeh primerih gre za nedolžne otroke, ki niso krivi za svojo bolezen oz. posilstvo. Glede posilstva velja, da splav ne more biti oblika »pomoči« materi, saj je znano, da se matere po splavu soočajo s postabortivnim sindromom in številnimi psihološkimi ter zdravstvenimi problemi. To je še ena velika zmaga zagovornikov človekovih pravic, ki se jo iskreno veselimo. Upamo da bomo tudi v Sloveniji lahko odprli omenjeno temo in z zakonodajo zaščitili nerojene otroke in njihove matere pred splavom.

Zavod KUL.si

 

Sorodne novice

Komentarji

Komentiranje trenutno ni mogoče.

KUL.si - Zavod za družino in kulturo življenja je neprofitna organizacija, ki je leta 2009 nastala z namenom pospeševanja temeljnih vrednot: človeškega življenja, človekovih pravic, družine, solidarnosti, demokracije, svobode in aktivnega državljanstva. Spletna stran 24kul.si je interna spletna stran zavoda, Civilne iniciative za družino in pravice otrok ter Koalicije za otroke gre!. Namenjena je izključno informiranju svojih članov in simpatizerjev.

E-novice

E-novice so namenjene obveščanju o delovanju Zavoda KUL.si in povezovanju vseh, ki jih zanima problematika družine in življenja.

Back to Top